Okullar Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi

Okullar Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi

Esenler Belediyesi ?Okullara Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi? ile çocuklara çevre bilinci kazandirmaya devam ediyor. Yarisma, 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek.

 Okullar Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi

Esenler Belediyesi “Okullara Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi” ile çocuklara çevre bilinci kazandirmaya devam ediyor. Yarisma, 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan yürütülen kampanya hem çevreye katki sagliyor, hem de çocuklara çevre bilincini asiliyor. Çöplerle birlikte atildigi zaman insan sagligini tehdit eden atik pillerin ayri toplanmasi için düzenlenen “Okullara Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi” okullarin büyük destegi ile sürüyor.

ÖGRENCI VE ÖGRETMENLER TOPLUYOR

Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi (TAP) ile Esenler Belediyesi arasinda imzalanan protokol ile atik pil toplama çalismalari her yil gerçeklestirilen “Okullara Arasi Atik Pil Toplama Yarismasi” ile yürütülüyor. Bu kapsamda düzenli olarak ilçedeki okullara dagitilan atik pil toplama kutularina ögrenci ve ögretmenler topladiklari pilleri atarak çevreye büyük katki sagliyor.

DERECEYE GIRENLERE ÖDÜL

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün düzenledigi ve 1 Kasim 2014 tarihinde baslayan yarisma 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edecek. Ögrencilerin büyük ilgi gösterdigi yarismayla toplanan atik piller çöpe degil, bertaraf edilmek üzere TAP’a teslim edilecek. Dereceye giren okullara yarismanin sonunda çesitli hediyeler verilecek. 

TÜM KURUMLARA PIL TOPLAMA KUTUSU

Esenler’deki tüm resmi ve özel ilkokullar, ortaokulla, liseler, saglik ocaklari, kütüphaneler, muhtarliklar, eczane ve kamu kurumlarina da atik pil toplama kutulari dagitildi Bu kutularda biriken atik piller periyodik olarak toplanarak imha edilmekte ve bu sayede yasanabilir bir çevreye büyük katki saglanilmakta.

5 YILDA 15 TON ATIK PIL TOPLANDI

Esenler’de geçen yil Esenler 125. Yil Ilkokulu, Tacirler Egitim Vakfi Ilkokulu ve Yunus Emre Ilkokulu en çok pil toplayarak dereceye giren okullar olmuslardi. Dereceye giren okullara plâket ve ödülleri Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi Müstesari Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafindan verildi. Proje kapsaminda son bes yilda yaklasik 15 ton atik pil toplanarak TAP’a teslim edildi.

Yarismaya destek olmak ve atik pil kutusu temin etmek isteyenler, Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün 0212 440 09 15 veya 0212 440 09 17 numarali telefonlarini arayabilirler.