Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

`Okullari imam hatip yapma sansi yakaladik`

`Okullari imam hatip yapma sansi yakaladik`

AK Parti Milletvekili Ali Boga, ?4+4+4? sistemiyle birlikte bütün okullari imam hatibe dönüstürme sansi yakaladiklarini söyledi.

AK Parti Milletvekili Ali Boga, “4+4+4” sistemiyle birlikte bütün okullari imam hatibe dönüstürme sansi yakaladiklarini söyledi.

AK Parti Mugla Milletvekili Ali Boga, Mugla Imam Hatip Lisesi Mezunlari Dernegi’nin düzenledigi pilav gününe katildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Ali Boga sunlari söyledi:

“Açilan yere ögrenci bulamazsak tarih önünde vebalini ödeyemeyiz. Kur’an-i Kerim’in okunmasinin yasak oldugu günlerden geçtik. Su anda imam hatipliler olarak veya müttefikleri, sevdalilari olarak buradayiz.

Su anda bir sans geçti elimize. Biz bütün okullari, elbette bu okullarin kaydinda kuydunda sayiyi artiracagiz. Ama bütün okullari imam hatip okulu yapma sansini elde etmis durumdayiz. 4+4+4’ten sonra Kur’an-i Kerim ve Peygamberimizin hayatinin seçmeli ders olmasindan sonra bu sansimiz var. Buradaki topluluga imam hatip okulunu yasatmak, devam ettirmek, orta kismi açmak, daha yeni kampüsleri açmanin yani sira hepimizin omzuna bir yük daha biniyor.

Mutlaka tercihler konusunda bir projemiz olmali. Velileri, ögretmenleri, ögrencileri tercihler konusunda bilgilendirmeliyiz. O zaman iste memleketin gelecegine sahip çikan, üç kurusluk menfaat için memleketin gelecegini satmayan, tarihine, kültürüne saygili, inancina saygili diplomatlar, yöneticiler o zaman bu memleketin basina gelecektir.”



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu