Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

34. Olagan Kurultaydan Izlenimler

34. Olagan Kurultaydan Izlenimler

34. Olagan Kurultay Sabah ilk açilisinda Artvin Belediyesi Halk oyunlari toplulugu gösterisi Müzikler esliginde cosku ile seyredildi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

34. Olagan Kurultaydan Izlenimler

34. Olagan Kurultay Sabah ilk açilisinda Artvin Belediyesi Halk oyunlari toplulugu gösterisi Müzikler esliginde cosku ile seyredildi. Hemen ardindan Kiliçdaroglu`nun 2 yilik çalisma programi slayt esliginde sunuldu. Bu arada sahnenin karsisinda tribün de CHP Buca Ilçe Örgütünün hazirlamis oldugu afisler dikkatleri üzerine çekti alkis topladi. Sabah erkenden Partililer Arena Spor Salonunu doldurdu. Birçok partilide disarida kaldi. Basin mensuplari, gazeteciler, Köse yazarlari ve sanatçilara ayrilan yerlerin dolmasi bazi gazetecilerin takipleri ayakta yapmasina neden oldu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu salona girip selamlama sirasinda izdiham yasandi. Kurultay Zülfü Livaneli’nin “Hos geldin” türküsüyle basladi. Sonra Çankaya belediyesinin Dünyaca basari kazanmis Halk Danslari Toplulugunu Türkiye’nin birçok yöresinin halk oyunlarini sergileyerek Kurultay sölen havasina soktu.

Yurtiçi ve yurt disindan gelen sosyal demokrat parti temsilcileri ve mesajlari okunarak onura edildiler. Özellikle Almanya ve Yunanistan Sosyal Demokrat Partili Liderlerin mesaji okundu. “Bir yolda iki yil” film gösterimi yapildi yaklasik 10 dakika sürdü.

34. Olagan Kurultayin olusmasi için Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu kürsüye gelerek kurultayin 1 ve 2 Maddelerini yerine getirerek Kurultayi açtigini söyledi.. Saygi durusu ve Istiklal marsinin okundu. Divan baskanligi için delegelerin ortak olarak vermis oldugu önerge okundu. Eski CHP Genel Baskanlarindan Altan Öymen divan baskanligina seçildi. Silivri’de Tutuklu milletvekillerinden Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’in mesajlari okundu Salonda büyük bir alkis aldi.

Mesajlarin ardindan Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu bir saat on dakika süren konusmasini yapti. Mali ve faaliyet raporunu Genel Baskan Yardimcisi Erdogan Toprak tarafindan okudu. Oylanarak Delegeler tarafindan ibra edildi. Divan Baskani Öymen, dilek ve temelliler kisminda konusmalara geçildigini söyledi.  Öymen konusmalar sonrasinda genel baskan seçimlerinin yapilacagini ifade ettikten sonra ilk günkü gündem maddelerinin tamamlandigini söyledi.

Fotograflar daha sonra...



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli