Olmayan profesör ilkokula ?sizdi`

      Olmayan profesör ilkokula ?sizdi`

Prof. Dr. Arif Sarsilmaz. Bu isim en son Zeytinburnu`da Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ögrencilere okutulmak istenen kitaplarda çikti karsimiza. Bu imzaya Hayvanlarin Gizemli Dünyasi adli kitap setinin üzerinde rastladik ama bu isimin ne bir akademik ç

Prof. Dr. Arif Sarsilmaz. Bu isim en son Zeytinburnu’da Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ögrencilere okutulmak istenen kitaplarda çikti karsimiza. Bu imzaya Hayvanlarin Gizemli Dünyasi adli kitap setinin üzerinde rastladik ama bu isimin ne bir akademik çalismasi ne de bir akademik kariyeri var.

Zeytinburnu’da Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Kaymakamlik imzasi tasiyan okullara gönderilen yazida, içerisinde halklara yönelik nefret söylemlerinin ve gerici söylemlerin yer aldigi kitaplarin okutulmasi istenmisti. Türkiye Okuyor Projesi kapsamindaki 81 kitabin bir kismini da Hayvanlarin Gizemli Dünyasi adli kitap serisi olusturuyor. Kitaplardaki hayvan karakterleri, bazi özelliklerinden dolayi tanriya sükrediyor. Hayvanlarin dua ettigi kitaplarin kapagindaki isim ise Prof. Dr. Arif Sarsilmaz.

EVRIM ÜZERINE KITABI VAR

Prof. Dr. Arif Sarsilmaz’i arastirdigimizda ortaya epey ilginç bilgiler çikiyor. Konferanslara katilan, biyoloji dersleri veren, bilim insani olarak tanimlanan Sarsilmaz’in bir de ‘110 Soruda Yaratilis ve Evrim Tartismasi’ adli kitabiyla karsilasiyoruz. Bu kitabinda da siddetli bir evrim karsitligina soyunan Sarsilmaz’in kitabinin ön sözünün altindaki imza ise Fethullah Gülen’e ait.

SIZINTI DERGISININ YÖNETMENI

Bilim insani olarak tanimlanan Prof. Sarsilmaz’in ayni zamanda birçok ‘bilimsel’ makalesi de yer aliyor. Sarsilmaz’in yazilarinin çogu Gülen Cemaatine yakinligiyla bilinen Sizinti dergisinde yayinlaniyor. Keza Sizinti dergisinin künyesinde “Genel Yayin Yönetmeni Prof. Dr. Arif Sarsilmaz” cümlesi yer aliyor. Ancak biyolog olan ve evrim karsitligi konusunda popülerlige sahip olan Sarsilmaz’in akademik kariyerinde ise hiçbir bilgiye rastlanmamasi dikkat çekiyor. Hatta resmi kayitlara göre Arif Sarsilmaz isminde bir profesör de bulunmuyor.

Bu durum akillara, “Profesör unvani bu kadar kolay kullanilabilir mi?” sorusunu getirirken, bilim karsiti bir biyologun, mahlas kullanarak yazdigi kitaplarinin ilkokul çocuklarina neden okutuldugu da merak ediliyor.


IRFAN YILMAZ OLDUGU IDDIA EDILIYOR

Prof. Dr. Arif Sarsilmaz mahlasini kim kullaniyor? Izmir Dokuz Eylül Üniversitesinde profesör olan Irfan Yilmaz’in bu mahlasi kullandigi iddia ediliyor. Konu hakkinda bilgi almak için aradigimiz Yilmaz’a ulasamayinca okuldaki ögretim görevlileri ve ögrencilerle yaptigimiz görüsmede epey ilginç bir cevapla karsilastik. Irfan Yilmaz dedigimiz zaman aldigimiz yanit “Sizinti dergisindeki mi?” seklinde oldu. Görüstügümüz isimler Irfan Yilmaz’in Sizinti dergisinin genel yayin yönetmenligini yaptiginin üniversitede bilindigini belirtti.

Ayrica Prof. Dr. Irfan Yilmaz ile Sarilmaz’in uzmanlik alaninin biyoloji olmasi dikkatlerden kaçmiyor. Irfan Yilmaz’i, Sarsilmaz’dan ayiran tek fark ise Yilmaz’in kitap ya da makale yazari olmasi degil, akademik kariyerinin olmasi.

Arif Sarsilmaz mahlasini hakkinda ise Prof. Dr. Ismail Ugurlu’nun Zaman gazetesinin kitap ekinde yayinlanan bir makalesinde söyle bir bilgi yer aliyor: “Ne yazik ki, inancindan dolayi devamli olarak kendisine saldirildigi ve akademik unvanlarini almakta çok sikintilar çektigi için, YÖK’ün zulmünden dolayi hâlâ mahlas kullanarak yazmaktadir.”


TANRIYA DUACI HAYVANLAR

Gazetemiz 24 Nisan tarihli sayisinda içerisinde gerici ifadelerin yer aldigi kitaplarin ilkokul ögrencilerine okutulmak istenmesini mansetten duyurmustu.

Prof. Dr. Arif Sarsilmaz imzali Hayvanlarin Gizemli Dünyasi adli kitap setindeki kitaplarin içerisinde hayvanlar birtakim özelliklerinden dolayi tanriya su sekilde sükrettiriliyordu:
* (Balina Kitabi) En büyük hayvan olarak yaratilmisim.
* (Fil Kitabi) Kendimizi nasil koruyacagimizi, suya ve yiyeceklere nasil ulasacagimizi Yaraticimizin yönlendirmesiyle bulabiliyoruz.
* (Albatros Kitabi) Her seyi en dogrusu ve en güzeli ile bilen Rabb’imiz, neslimizi özel yapidaki yumurta kabuklarimiz ile korumaya almistir.
* (Zürafa Kitabi) Beni uzun boylu yaratan Rabbim yarattigi her bir canliya farkli üstün özellikler vermistir.
* (Ahtapot Kitabi) Bütün organlarim ve vücut tipim sizinkinden çok farkli bir plan üzerinde yaratildigi hâlde, gözlerimizdeki bu benzerlik, Yaraticimiz’in birliginden baska sekilde izah edilemez!

 


  • Firat Turgut / Mustafa Mayda
  • Evrensel