Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Ölüm madeni!

Ölüm madeni!

Güney Afrika`da bir madendeki greve polis müdahale etti. Polis isçilerin üzerine ates açti, 18 kisi hayatini kaybetti...

Milliyet/DIS HABERLER SERVISI

Güney Afrika madenleri polisin ates açmasi sonucunda 18 isçiye mezar oldu.  Olaylar geçen hafta cuma günü Lonmin Marikana platin madeninde Maden ve Yapi Isçileri Birligi (AMCU) ve rakibi Ulusal Maden Isçileri Sendikasi (NUM)arasinda çikan çatisma ile basladi. AMCU üyeleri, madende daha baskin konumda olan NUM üyeleri ile çatisti. Çikan çatismada en az 10 kisi hayatini kaybetti. Bunlardan ikisinin güvenlik görevlisi oldugu açiklandi. Çatisma AMCU üyelerinin maaslarindan memnun olmadiklari ve 3 kat daha fazla maas almak istedikleri için greve gitmeleri sonucunda çikti.
Olaylardan sonra da greve devam eden isçilere dün polis müdahale etti. Yasadisi grev yapildigi gerekçesiyle isçilerin üzerine ates açan polislere pala ve sopalarla karsilik verildi. Çatismada isçilerin de atesli silahlar kullandiklari iddia edildi. Yaklasik 3 bin isçiye karsi ates açan polisin 18 kisiyi öldürdügü iddia edilirken kaç kisiyi yaraladigi ise açiklanmadi. Fransiz haber ajansi AFP’ye konusan polis sözcüsü Lindela Mashego, “Olay yerini ayrintili bir sekilde incelemeden açiklama yapamayiz” dedi. Helikopterler ve atli polislerin de katildigi çatisma çevredeki yüzlerce kisi tarafindan da izlendi. 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli