Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatini kaybetti

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatini kaybetti

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek yasamini yitirdi. Bölek, 288 gündür ölüm orucundaydi. Grup yorum sosyal medyadan yaptigi çagrida "Herkesi direnis evine sehidimizi sahiplenmeye çagiriyoruz" ifadelerini kullandi

288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek yasamini yitirdi.

Bölek'in hayatini kaybettigini açiklayan Grup Yorum, "Herkesi direnis evine sehidimizi sahiplenmeye çagiriyoruz" dedi.

Grup Yorum'un sosyal paylasim sitesi Twitter'da yaptigi açiklamada su ifadeler yer aldi:

"TÜM HALKIMIZA ÇAGRIMIZDIR! HERKESI KÜÇÜKARMUTLU DIRENIS EVINE ÇAGRIYORUZ. HELIN, BIZLER IÇIN ÖLÜMÜ GÖZE ALDI VE SEHIT DÜSTÜ. BIZLERIN DE GÖREVI ONU SON KEZ UGURLAMAKTIR. AYÇE IDILLERDEN HELINLERE... DEVRIMCI SANATÇILIK BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR!"

Geçtigimiz günlerde ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Ibrahim Gökçek'in kaldigi evi basan polisler Bölek ve Gökçek'i zorla hastaneye götürmüstü.

Içisleri Bakanligi ise ölüm orucunu birakmalari halinde talepler konusunda görüsebileceklerini açiklamisti. Pek çok sanatçi ise pazarliksiz sekilde taleplerin kabul edilmesi çagrisi yapmisti. 

NE OLMUSTU?

Grup Yorum üyeleri, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, Içisleri Bakanligi tarafindan haklarinda çikarilan yakalama kararlarinin kaldirilmasi, konser yasaklarinin ve Idil Kültür Merkezi üzerindeki baskilarin son bulmasi talebiyle baslatmis oldugu açlik grevini, ölüm orucuna dönüstürmüstü.

Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi “Gece uyku uyuyamiyor, çünkü sinir uçlari iltihaplandi, çok aci çektigi için uyku diye bir sey yok. Kizimin yeniden türkü söylemesini çok istiyorum. Çocugumun ölmesini istemiyorum. O piril piril insanlari sahnede görmek istemez misiniz? O yüzden rica ediyorum, konusmami duyan herkes bir seyler yapsin ama hizli yapsin” ifadelerini kullanmisti.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı