Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ömer Kara “Burasi birilerinin arpaligi degil Esenlerin malidir”

Ömer Kara “Burasi birilerinin arpaligi degil Esenlerin malidir”

IYI Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer Kara, AKP'li Esenler Belediye Baskani Göksu’nun Çiftehavuzlar mahallesinde bulunan ve Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan Esenler Belediyesine sartli bagislanan arazinin degerinden düsük fiyatla yandaslarina pesk

Ömer Kara “Burasi birilerinin arpaligi degil Esenlerin malidir”

IYI Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer Kara, AKP'li Esenler Belediye Baskani Göksu’nun Çiftehavuzlar mahallesinde bulunan ve Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan Esenler Belediyesine sartli bagislanan arazinin degerinden düsük fiyatla yandaslarina peskes çekildigini  ifade ederek basina ve kamuoyuna açiklama yapti.

BASINA VE KAMUOYUNA…

“Yapilan ihale ve baslatilan süreç bastan sona kadar yanlis ve hatali oldugu gibi usulsüzdür.”

IYI Parti Esenler Ilçe Baskani Ömer Kara “geçtigimiz günlerde Esenler Çiftehavuzlar mahallesinde bulunan ve Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan Esenler Belediyesine sartli bagislanan arazinin ihale yolu ile satilmasi haberi basinda yer aldi. Bu ihalenin kimlere, nasil ve hangi sartlarda verildigini arastirdim. Yapilan ihale ve baslatilan süreç bastan sona kadar yanlis ve hatali oldugu gibi usulsüzdür.

“Esenler Belediyesine 2000 yilinda ilkögretim tesisi yapilmak kaydiyla sartli bagislanan”

Yildiz Teknik Üniversitesi tarafindan Esenler Belediyesine 2000 yilinda ilkögretim tesisi yapilmak kaydiyla sartli bagislanan ve planlara ilkögretim tesis alani ve otopark alani olarak islenen bu yerin 30 Aralik 2021 tarihinde ihalesi sesiz bir sekilde yapildigini duydum.  Yaptigimiz arastirmalar sonucunda bu yerin daha önce gecekondu önleme bölgesi ilan edilmisti. Yine bu yerin tapusunun Esenler belediyesinde oldugunu tapu kayitlarindan çikardim. Gelinen son süreçte ise bu arazi üzerinde Esenler Belediyesi ciddi bir parselasyon degisikligine gitmis ve bakanlik bu yerin planini degistirerek ilkögretim tesisi alanindan çikararak burayi özel saglik alani olarak planlara isletmis.

https://youtu.be/z-3X7dCc4Do

“bu bedelin çok çok üzerinde bir degere sahip olan Esenlerin mülkünü birilerine peskes çekilmesine izin vermeyecegiz”

AKP'li Esenler Belediye Baskani Göksu’nun yapilan plan degisikligini Esenler meclisine getirmeden, muhalefetten ve halktan gizleyerek satmasi dogru olmadigi gibi usulsüzdür. 30 Aralik 2021 tarihinde yapilan ihalenin gerçeklesmesini bizler basindan ögrendik. 41 milyona bu yerin özel bir hastane sahibine verildigini, 5 bin 497 metrekarelik arsa için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlendigini. Imar plani “Özel Saglik Tesisi Alani” olarak düzenlenen parselin satis ihalesi, 30 Aralik 2021 tarihinde yapildigini basindan duyduk. 5 bin 497 metrekarelik arsa için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlendi, bu bedelin çok çok üzerinde bir degere sahip olan Esenlerin mülkünü birilerine peskes çekilmesine izin vermeyecegiz. Imar plani “Özel Saglik Tesisi Alani” olarak düzenlenen parselin satis ihalesi, 30 Aralik 2021 tarihinde yapildi. Burasi birilerinin arpaligi degil Esenlerin malidir, bu satis usulsüz yapildigi için biz bu yerin satisini hukuk yolu ile engelleyecegiz. Bu yer yandaslara peskes çekilmistir. Birileri gibi koridorlarda duyduklarimizla degil yaptigimiz arastirmalar sonucunda elde ettigimiz belgelerle yapilan usulsüzlügü kamuoyu ile paylasiyoruz.

“Bu ihale için ne gerekiyorsa hukuk yoluyla her islemi yapacagiz”

AKP’li Esenler Belediyesinin ve Belediye baskaninin bu ilk hatasi veya usulsüzlügü bununla sinirli degil, daha öncede ayni sekilde birçok mülk üzerinde “meclis çogunlugu elimizde biz istedigimizi yapariz ve meclisten her istedigimizi geçiririz” anlayisiyla belediyeyi yönetiyorlar. Ama sunu bilmiyorlar bu devletin hukuku var biz hukuka saygiliyiz, kamunun ve halkin yararina olmayan ne islem yapilirsa hukuk yolu ile gerekli islemleri baslatiriz. Bu ihale için ne gerekiyorsa hukuk yoluyla her islemi yapacagiz” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli