Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

ÖMSS için sahte Engelli raporu almislar!

ÖMSS için sahte Engelli raporu almislar!

Bu yola basvurduklari düsünülen saniklar için savci 5 yil hapis cezasi istedi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

ÖMSS için sahte Engelli raporu almislar!

Bu yola basvurduklari düsünülen saniklar için savci 5 yil hapis cezasi istedi.  

Haseki Hastanesi’nde görevli 4 doktor ile bir odiyometrisin dikkati, engelli kadrosundan ise girmek, vergi muafiyetinden yararlanmak ve evde bakim ücreti almak isteyen sahtekârlari ortaya çikardi.

Isitme engelli olmadiklari halde sahte odiyoloji raporlariyla (kulak isitme testi) isitme engelliymis gibi saglik kurulu raporu alan kisilerin yargilanmasina Istanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde baslanacak. 24 sanik için savcilik 2 yildan 5 yila kadar hapis istemiyle dava açmisti.

DOKTORLAR ORTAYA ÇIKARDI

Benzerine az rastlanan bu sahtekârlik olayi Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi Kulak ve Burun Bogaz uzmanlari Mehdi Salviz, Resit Murat Açikalin, Semih Usaklioglu, Abdullah Karatas ile odiyometris Hatice Coskun’un, 18 Subat 2011’de hastane bashekimligine sikâyet dilekçesi vermesiyle basladi.

Doktorlar, heyet raporu talep eden bazi kisilerin, daha önce düzenlenen sahte raporlari saglik kurulu heyetine sunduklarini ve saglik kurulu raporlarinin bu nedenle sahte oldugunu hastane yönetimine ilettiler.

IMZALAR SAHTE ÇIKTI

Hastane yönetiminin baslattigi sorusturma kapsaminda yaslari 35- 45 arasinda olan biri kadin 22 kisinin, odiyometris Hatice Coskun tarafindan imzalanmis gibi gösterilen raporlari, saglik kurul heyetine sunduklari ortaya çikti.

Raporlarin altindaki imza ve kaselerin Hatice Coskun’a ait olup olmadiginin tespiti için belgeler Istanbul Emniyet Müdürlügü Kriminal Laboratuvari’na gönderildi. Ayni zamanda Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyetten gelen ekspertiz raporunda, hastane saglik kuruluna sunulan odiyoloji raporlarinin altindaki imzalarin Hatice Coskun’a ait olmadigi belirtildi. Saniklarin yapilan muayenelerinde isitme engeli tasimadiklari belirlendi.

Büfeci yardim etti

Hastane yakininda büfe isleten süphelilerden Murat U. ile Muhsin U.’nun sahte odiyoloji raporu alimi islemlerinde diger saniklara para karsiligi yardim ettikleri belirtildi. 22 süpheli ise ifadelerinde hastaneye bizzat gidip muayene olarak rapor aldiklarini ve sahte belge düzenlemediklerini iddia ettiler.

Büfeci olan iki sanik da suçlamalari kabul etmedi. Ancak emniyette yapilan yüzlestirmede rapor alan diger bazi saniklar iki büfeciyi teshis etti. Yapilan arastirmada iki büfecinin kardes oldugu ve aleyhlerinde sahte rapor temin ettikleri gerekçesiyle baska davalarin da açildigi kaydedildi.

Iddianamede süphelilerin almis olduklari raporlari kullandiklarina dair bilgi ve belgeye ulasilamadigindan eylemlerinin, resmi belgede sahtecilik mahiyetinde oldugu ifade edildi.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli