Tarih: 06.05.2013 10:34

Önder: Direnis dönüm noktasi oldu

Facebook Twitter Linked-in

Demokratik süreçlerin çalistirilmaya baslandigini belirten Önder, “Bundan sonrasi sölene dönüsmelidir. Bundan sonrasinda barisçil uygulamalar yürütmek gerekiyor” diye belirtti.

Cumhurbaskani Abdullah Gül ve Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç ile görüsmesi ardindan basin mensuplarina açiklamada bulunan BDP Milletvekili Sirri Süreyya Önder, eylemlere son verilmesi yönünde bir mesaj veremeyecegini belirtti.

"POLIS BÜTÜN EGITIMINI GÖZDEN GEÇIRMELI"

Önder, "Bu süreç hukuk ihlaline en demokratik karsi çikistir. Demokratik süreçleri çalistirmamak kendi bildigini okumak ve her türlü itirazi bastirmaya yöneliktir” dedi.

“Genel bir baslik altinda toplamak gerekirse, demokratik siyasete devlet katinda tahammülün gelismedigini görmek mümkündür” diyen Önder, söyle devam etti: “Bu bir hükümet sorunu degildir, bütün canlilarin sorunudur. Kendi dar perspektifinizle kararlar alamazsiniz. Ikinci sorun, nüfusu genç olan bir ülkede itirazlara alan açmak gerektigidir.”

Önder sunlari ekledi: “Bence polis bütün egitimini yapilanmasini gözden geçirmek durumundadir. Polisler sahsi meseleye düsürüyor. Demokratik ülkede böyle bir yaklasim olmaz. Meselenin gelisim meselesinde demokratik süreçler devreye girmemistir. Kolektif bir akla ihtiyaç var. Meseleyi tüm yönüyle anlamaya çalismak lazim.”

"DIRENIS ÖNEMLI BIR DÖNÜM NOKTASI OLMUSTUR
"

Bülent Arinç’in halka dönük sürecin baslayacagini söyledigini aktaran Önder, “Adli idare sorusturmalari baslattiklarini söyledi. Bu mekanizmada ihlali olan herkesin sorusturulacagini söyledi. Taksim Platformu da yarin Arinç ile görüsecek” seklinde konustu.

Önder, “Ben sürecin ilk gününden son gününe kadar içinde olacagim. Arkadaslarimin bu direnislerini kutluyorum. Önemli bir dönüm noktasi olmustur. Bu ülkedeki basindan tutun birçok kuruma kadar herkesin kendine dersler çikarmasini saglayan bir olay olmustur” diye belirtti.

"DEMOKRATIK SÜREÇLER ÇALISTIRILMAYA BASLANDI"

BDP Milletvekili, “Demokratik süreçler çalistirilmaya baslandi. Bundan sonrasi sölene dönüsmelidir. Bundan sonrasinda barisçil uygulamalar yürütmek gerekiyor. Polis bu anlayisa gelebilmis degil. Polis, insanlarin kalbini yumusatacak mekanizmalari ortaya sokmalidir. Ben önerilerimi söylüyorum ama isterim ki bu hafta sonu bütün insanlarimiz bu süreci bayram havasinda yasasinlar” dedi.

ARINÇ, YARIN TAKSIM PLATFORMU ÜYELERIYLE GÖRÜSECEK

Öte yandan Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, yarin yarin saat 11.00`de Taksim Platformu üyelerini Basbakanlik`ta kabul edecek.

YURT




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —