Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

ONURKENT`TE FILISTIN`E DESTEK YÜRÜYÜSÜ.

ONURKENT`TE FILISTIN`E DESTEK YÜRÜYÜSÜ.

23 Temmuz Çarsamba aksami "ONURKENT EGITIM, KÜLTÜR VE DAYANISMA DERNEGI" tarafindan Israil`in Gazze`de yasayan Filistin Halkina karsi yürüttügü insanlik disi saldiri ve imha politikasi yapilan bir yürüyüs ile protesto edildi.

ONURKENT`TE FILISTIN`E DESTEK YÜRÜYÜSÜ.
23 Temmuz Çarsamba aksami "ONURKENT EGITIM, KÜLTÜR VE DAYANISMA DERNEGI" tarafindan Israil`in Gazze`de yasayan Filistin Halkina karsi yürüttügü insanlik disi saldiri ve imha politikasi yapilan bir yürüyüs ile protesto edildi. 

Kayasehir Yolu "Kültürevi Otobüs Duragi" önünde baslayan yürüyüs Nurettin Topçu Caddesi boyunca ilerleyerek Olimpa AVM önünde yapilan basin açiklamasi ile sona erdi. Yürüyüse Onurkent`liler yogun bir ilgi gösterdiler. 
Yapilan açiklamanin tam metni asagidadir.

BASINA VE KAMUOYUNA
Gördünüz!
Biliyorsunuz!
Israil, bütün dünyanin gözleri önünde isgal altindaki Filistin halkina saldiriyor. Kadinlari, çocuklari, yaslilari ve sivilleri katlediyor. Okullari, evleri, hastaneleri ve kamu binalarini yerle bir ediyor. Masum ve silahsiz bir halki aç, susuz ve ilaçsiz birakiyor. 
Özetle söylemek gerekirse Israil, tüm dünyanin gözlerinin önünde insanlik suçu isliyor. 
Aslinda Israil, bu katliami tek basina gerçeklestirmiyor. Emperyalist devletler de Israil`in yaninda. Israil ile karanlik ve kirli iliskileri olan emperyalist devletlerden hiç biri, Gazze`de ki kan gölünü, katledilen sivil halki görmüyor. Onlarin tek gördükleri petrol! Ortadogu`yu yalnizca petrol olarak gören bu devletler, sistemli ve planli bir sekilde yillarca dinsel ve mezhepsel ayriliklari körüklediler. Terör örgütlerini desteklediler. Böylelikle bölgesel çatismalar yarattilar. Daha sonra da bu çatismalari önlemek ve demokrasi getirmek bahanesiyle bölgeye müdahale edip kan gölüne çevirdiler. 
Isin özünde Israil, bu emperyal siyaseti planlayan devletlerin bekçi köpeginden baska bir sey degil. Israil`in Filistin`i cehenneme çeviren silah teknolojisinin arkasinda bu devletler var.

Filistin`e gökyüzünden bomba yagdiran F-16`lar ve Apache`leri üreten Israil`e satan ABD! Bölgedeki bütün istihbarat bilgileri Kürecik`teki NATO radar üssü araciligiyla Israil`e aktariliyor.
Israil`in arkasinda yalnizca silahli destek yok. Ideolojik ve siyasal destek de var. Bu nedenlerle Israil, uluslararasi toplumun önüne kendisini savundugu yalaniyla çikabiliyor. Israil`in bu yalanini ABD ve müttefikleri de propaganda malzemesi yapiyorlar. 
Ama günes balçikla sivanmaz. Emperyalizmin oyununu artik herkes biliyor. Filistin halkinin nasil vahsice katledildigini artik herkes görüyor. Bu katliama karsi çikmak, yalnizca Islam ve Arap dünyasinin degil, insanligin yarattigi evrensel kültürden payini alan herkesin görevidir.
Irkçiligin her türlüsüne, her türlü din ve mezhep ayrimciligina, terörizme, fasizme ve Siyonizm’e karsi çikmak; barisi kardesligi be bir arada yasamayi savunmak "insanim" diyen herkesin boynunun borcudur.
Bu anlayisla, Israil`in Filistin halkina karsi uyguladigi katliami siddetle lanetliyoruz!
Tüm siyasi partileri, Filistin Halki`nin yasam haklarini umursamayan hasta ruhlu Israil yöneticilerine karsi daha aktif bir sekilde karsi çikmaya çagiriyoruz. 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Israil ile olan siyasi ve ticari iliskilerini sonlandirmaya, Kürecik radar üssünü kapatmaya davet ediyoruz.
Irak petrolünün Türkiye üzerinden Israil`e gönderilmesine derhal son verilmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti Basbakani Sayin Recep Tayyip Erdogan’i Israil devletinin güvenligi için çalisan Amerikan Jewish Committe’den aldigi Cesaret Madalyasi ni iadeye davet ediyoruz.
Israil yöneticilerinin sivil halka uyguladiklari katliamdan dolayi uluslararasi mahkemede yargilanmasi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`ni bu konuda öncülük yapmaya davet ediyoruz.
Refah sinir kapisinin açilmasi hayati önemdedir. Hükümetimizi bu konuda göreve davet ediyoruz.

Kahrolsun Siyonizm.
Yasasin Filistin Halkinin Özgürlük Mücadelesi.

ONURKENT EGITIM, KÜLTÜR VE DAYANISMA DERNEGI.

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli