Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

ONURKENT`te ISG Sertifika Dagitim Töreni

ONURKENT`te ISG Sertifika Dagitim Töreni

Basaksehir, Onurkent`te 8 Eylül aksami yapilan bir törenle Apartman Görevlilerine ?Is Sagligi Ve Güvenligi Egitim Sertifikalari? törenle verildi.

ONURKENT’te ISG Sertifika Dagitim Töreni

Basaksehir, Onurkent’te 8 Eylül aksami yapilan bir törenle Apartman Görevlilerine “Is Sagligi Ve Güvenligi Egitim Sertifikalari” törenle verildi.

Onurkent Egitim Kültür Ve Dayanisma Dernegi tarafindan bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak hayata geçirilen bu çalisma ile daha önce düzenlenen egitime katilan ve basari ile tamamlayanlara Onurkent Parkinda verilen sertifika dagitim törenine ilgi büyüktü.

Aksam hava karardiktan sonra yapilan törene Basaksehir 2.Etap Site Yönetim Baskani, Siyasi Parti temsilcileri ve meclis üyelerinin katimli ile yapilan törende dernek baskani Duran Bozkurt bir konusma yaparak bu egitimin amaci ve katilanlara saglayacagi yararlar konusunda bilgi verdi.

Dernek faaliyetleri ve dernegin amaci konusunda da katilimcilara bilgi veren Bozkurt, ülkemizde Is Sagligi ve Güvenligi konusuna yeterince önem verilmediginden yasanan kaza ve ölümlere deginerek yapilmasi gerekenleri anlatti.

Bozkurt Konusmasinda;

“Hepinizin bildigi gibi 6331 sayili ISG Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine göre tüm çalisanlarin “ Temel I.S.G. Egitimi “ almalari yasal bir zorunluluktur.

 

Bu zorunlu egitimi, Onurkent’imizin emektar apartman görevlisi olan siz degerli kardeslerimize Sosyal Sorumluluk Projesi kapsaminda verdik. Sizler de sabirla ve dikkatle egitimi alip, sinavdan basari ile ayrilarak belge almaya hak kazandiniz.

Bugün burada bulunma sebebimiz; çocuklarimizi, evimizi, çevremizi, bir ölçüde sagligimizi ve güvenligimizi emanet ettigimiz apartman görevlisi olan degerli emekçi kardeslerimizin almis olduklari is sagligi ve güvenligi egitimlerine ait katilim sertifikalarini kendilerine takdim etmek.

Amacimiz farkindalik yaratmak ve belki de muhtemel bir is kazasi ile muhtemel bir can kaybinin ya da ciddi bir yaralanmanin önüne geçmektir. ISG üzerinde ciddi olarak durulmasi gereken çok önemli bir konudur.” (…) diyerek egitimin önemini ve yasal bir zorunluluk oldugunu belirtti.

Son günlerde üst üste yasanan is kazalarina da deginen Bozkurt konusmasinda özetle sunlari söyledi. “ISG’ye yeteri kadar önem verilse, çikartilan kanunlar uygulamada titizlikle takip edilse, insan hayatinin her seyden daha degerli oldugu sadece sözlerde kalmayip gerçekte de uygulanabilir hale gelse, bu kardeslerimiz ve daha öncesinde kaybettiklerimiz simdi aramizda olacakti. Birilerinin çok para kazanmasi için, birilerinin ölmesine göz yumanlarda en az onlar kadar suçludur.

 

Tüm bu yasananlar ne bir tesadüf, ne bir alin yazisidir. Yasananlarin tamami tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklanmaktadir. Egitim eksikliginden kaynaklanmaktadir. Görevli kisilerin islerini kurallara ve talimatlara uygun olarak yapmamasindan kaynaklanmaktadir.”

 

Katilimcilara bundan sonraki yasamlarinda nelere dikkat etmeleri hususunda da önemli bilgiler veren Bozkurt su hususlari dile getirdi. “Sizler aldiginiz egitim sonrasinda insallah yasananlarin farkinda olacaksiniz.  Çalisirken fark yaratacaksiniz. Her ne is yaparsak yapalim. Ne kadar o isi iyi biliyor olursak olalim. Her zaman bikmadan usanmadan tekrar tekrar kontrollerimizi yaparak, gerekli önlemleri alarak, talimatlara ve kurallara uygun olarak isimizi yapalim.

 

Hepimizin amaci, sabahleyin saglikli ve güvenli bir sekilde çiktigimiz evimize, bizi bekleyen çocuklarimiza, esimize ve tüm sevdiklerimize, aksamleyin saglikli ve güvenli bir sekilde dönebilmek olmalidir.”

Duran Bozkurt’un konusmasindan sonra egitimi basariyla tamamlayanlara sertifikalari verilerek topu fotograf çekimleri yapildi. Katilimcilara sunulan ikramlar esliginde yapilan sohbetlerden sonra törene son verildi.

 

Dernek Baskani Duran Bozkurt’un çok önemli mesajlar verdigine inandigimiz konusmasinin tam metnini asagida sunuyoruz.

 

Dernegimizin çok degerli üyeleri, Onurkent’imizin güzel insanlari, Degerli komsularimiz,

Çok kiymetli emekçi kardeslerimiz, Hepinizi saygiyla sevgiyle selamliyorum. Hos geldiniz seref verdiniz.

Bugün burada bulunma sebebimiz; çocuklarimizi, evimizi, çevremizi, bir ölçüde sagligimizi ve güvenligimizi emanet ettigimiz apartman görevlisi olan degerli emekçi kardeslerimizin almis olduklari is sagligi ve güvenligi egitimlerine ait katilim sertifikalarini kendilerine takdim etmek.

Bu anlamli günde bizleri yalniz birakmayan üyelerimize, dostlarimiza, siyasi parti mensuplarimiza, mahallemizi temsil eden meclis üyelerimize, 2. Etap Site Y.K. Baskanimiza, dernegimiz adina tesekkür etmek istiyorum.

 

Degerli dostlarim, saygideger emekçi kardeslerim;

Onurkent Egitim Kültür ve Dayanisma Dernegi, hepimizin dernegidir. 

Tüm Onurkent’lilerin, tüm Basaksehir’lilerin, Tüm Basaksehir’e sahip çikanlarin dernegidir.

Onurkent dernegi ismine ve burada yasayan komsularimiza yakisir sekilde bir çok etkinlik yapmis, bir çok projeye imza atmistir..

·          Çocuklarimiza hitap eden ve büyüklerimize hitap eden egitici, ögretici, düsündürücü ve sorgulayici içerikte tiyatro oyunlari getirmistir.

·         Ülkemizin yakin tarihinde yasanan toplumsal olaylara ait belgeselleri izleterek üyelerimizin tarihsel olaylara duyarli olmasi ve bilgi sahibi olmasi saglanmistir.

·         Ülkemizdeki egitim sistemi ile ilgili, saglik sorunlari ile ilgili ve ülkemizdeki yargi sistemi ile ilgili konunun uzmani kisiler konusmaci olarak çagrilmis bilgilendirici, paylasimci, sorgulayici ve ögretici nitelikte paneller düzenlenmistir.

·         Dünya genelinde yasanan olaylara duyarsiz kalinmamis Filistin halkina yapilan zulme sessiz kalan ülkeleri protesto etmek amaciyla Onurkent’te yürüyüs ve basin açiklamasi yapilmistir.

Basaksehir Mahallesinin ve Onurkent in sorunlari ilgili kurumlara iletilmis, yürüyüslerle, basin açiklamalari ile ve imza kampanyalari ile bu sorunlarimiza destek ve çözüm aranmistir

Tüm bunlari gündeme tasidik. Bu benzeri etkinliklerimize sizlerin de destegi ile devam edecegiz. 

Biz, Dernek olarak egitime çok önem veriyoruz.

Mahallemizin en önemli eksikligi, modern ve çagdas bilime uygun egitim verebilecek bir Anadolu lisesidir. Basaksehir Mahallemizde yasayan komsularimizin çocuklari km.lerce uzaktaki okullara gitmesin diye mahallemizde okul yapilsin istedik ve bir imza kampanyasi düzenledik.

Bu amaçla geçtigimiz yil 2501 imza toplayarak MEB ‘e, Istanbul il MEB’e ve Basaksehir Ilçe MEB’e ayri ayri gönderdik. Ayrica Valilige, Kaymakamliga ve Basaksehir Belediyesine de imzalarimizi ve talebimizi ilettik.

Biz bilim, fen ve matematik agirlikli dünya standartlarina uygun Basaksehir’imize, Onurkent’imize yakisan bir Anadolu Lisesi istiyoruz. Bu isin takipçisi olamaya devam edecegiz. 

Degerli Onurkent’liler,

 

Dernegimiz sosyal sorumluluk bilinci üst düzeyde olan üyelerden olusmaktadir.

Son yaptigimiz egitim projesi de bunun bir örnegidir. Hepinizin bildigi gibi 6331 sayili ISG kanunu ve ilgili yönetmeliklerine göre tüm çalisanlarin “ Temel I.S.G. Egitimi “ almalari yasal bir zorunluluktur.

Bu zorunlu egitimi, Onurkent’imizin emektar apartman görevlisi olan siz degerli kardeslerimize sosyal sorumluluk projesi kapsaminda verdik. Sizler de sabirla ve dikkatle egitimi alip, sinavdan basari ile ayrilarak belge almaya hak kazandiniz.

Amacimiz farkindalik yaratmak ve belki de muhtemel bir is kazasi ile muhtemel bir can kaybinin ya da ciddi bir yaralanmanin önüne geçmektir. ISG üzerinde ciddi olarak durulmasi gereken çok önemli bir konudur. Gün geçmiyor ki yeni bir kaza haberi almayalim. Maalesef her gün gazetelerde, TV’lerde birçok üzücü haberle karsilasiyoruz.

Daha 1 gün önce Torunlar GYO tarafindan Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadinin bulundugu yerde yaptirilan insaatta bir kaza meydana geldi. 32. Kattan düsen asansörde bulunan 10 isçi kardesimiz hayatini kaybetti. Ne için? Kim için?

Yasak olmasina ragmen yük asansörü ile insan, insan tasiyan asansörle yük tasinmasi, asansörlerin periyodik bakimlarinin düzenli yapilip takip edilmesi, is kaybini düsünmeden, asansör duracak, is gecikecek kaygisi olmadan, para kaybetme kaygisi olmadan kurallara ve talimatlara uygun çalisilmasi halinde bu ve benzeri olaylarin önüne geçmek mümkün. 

 

ISG’ye yeteri kadar önem verilse, çikartilan kanunlar uygulamada titizlikle takip edilse, insan hayatinin her seyden daha degerli oldugu sadece sözlerde kalmayip gerçekte de uygulanabilir hale gelse, bu kardeslerimiz ve daha öncesinde kaybettiklerimiz simdi aramizda olacakti. Birilerinin çok para kazanmasi için, birilerinin ölmesine göz yumanlarda en az onlar kadar suçludur.

Tüm bu yasananlar ne bir tesadüf, ne bir alin yazisidir. Yasananlarin tamami tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklanmaktadir. Egitim eksikliginden kaynaklanmaktadir. Görevli kisilerin islerini kurallara ve talimatlara uygun olarak yapmamasindan kaynaklanmaktadir.

Tipki daha önce yasanan olaylarda oldugu gibi…..

Geçen hafta Avcilarda damperini kapatmadan seyreden sürücünün üst geçide çarparak 1 kisinin ölmesi olayinda oldugu gibi, Mayis ayinda Soma maden ocaginda alarm veren cihazlari kapatarak sorun yok raporu verenlerin 301 cana mal oldugu kazadaki gibi.

Tüm bunlar tesadüf mü? Tabii’ki de degil.

Degerli Emekçi Kardeslerim, Degerli Onurkentliler;

 

Farkinda Olalim, Fark Yaratalim

ÇSGB verilerine göre ülkemizde her gün ortalama 237 is kazasi meydana geliyor. Bu kazlarda 5 kisi yasamini yitiriyor ve 6 kisi is göremez hale geliyor. Kayit disi verilerle bu sayinin çok daha fazla olabilecegi öngörülüyor.

Sizler aldiginiz egitim sonrasinda insallah yasananlarin farkinda olacaksiniz.  Çalisirken fark yaratacaksiniz. Her ne is yaparsak yapalim. Ne kadar o isi iyi biliyor olursak olalim. Her zaman bikmadan usanmadan tekrar tekrar kontrollerimizi yaparak, gerekli önlemleri alarak, talimatlara ve kurallara uygun olarak isimizi yapalim.

Hepimizin amaci, sabahleyin saglikli ve güvenli bir sekilde çiktigimiz evimize, bizi bekleyen çocuklarimiza, esimize ve tüm sevdiklerimize, aksamleyin saglikli ve güvenli bir sekilde dönebilmek olmalidir.

Elektrikçinin isini Elektrikçiye, Tesisatçinin isini Tesisatçiya birakmaliyiz.

Temizlik yaparken, kaygan zemin levhasi koymayi unutmamaliyiz.

Temizlik yaparken, çöpleri toplarken hijyen kurallarina uymayi ihmal etmemeliyiz.

Çim biçme makinesini, tornavidayi amaci disinda kullanmamaliyiz.

Tüm ekipmanlari kurallara ve talimatlara uygun olarak kullanmaliyiz.

Yüksekte merdivenle çalisirken, yerden paket kaldirirken, çöpleri tasirken nelere dikkat etmemiz gerektigini asla unutmamaliyiz.

 

Unutmayin, Önlemek Ödemekten Daha Ucuz Ve Daha Insancildir.

Birazdan sizlere verilecek olan egitim sertifikalari ile ilgili sizlere bilgi vereyim.

6331 sayili kanun geregi egitim belgelerinin 3 yilda bir yenilenmesi gerekmektedir.

Bu belgelerin diger istenen belgelerle birlikte apartman yönetimince is müfettislerine gösterilmek üzere dosyada saklanmasi gerekir.

Bir kaza halinde, uzun süreli çalismama halinde ya da is degisikligi halinde bu egitimin yenilenmesi gerekir.

Onurkent Egitim Kültür Ve Dayanisma Dernegi, hepimizin her türlü ortak talepleri için ortak sorunlarimiz için bir bulusma noktasidir. Dernegimiz hepimize açiktir. Bundan sonra yapacagimiz etkinliklerimizde sizleri de haberdar etmek sizleri aramizda görmek isteriz.

 

Hepinize duyarlilik gösterip ISG egitimine katildiginiz için bugün burada oldugunuz için tesekkür ediyorum.

 

Her nerede olursaniz olun, Saglikla ve Güvende kalin.”

   Onurkent Egitim Kültür Ve Dayanisma Dernegi Baskani

                                 Duran Bozkurt

 

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu