Tarih: 30.09.2024 01:20

Ordu’da halk maden çalışmalarına karşı ayaklandı

Facebook Twitter Linked-in

Bölge halkının tepkileri üzerine sondaj çalışmaları üçüncü kez durduruldu.

Ordu’da Taşzemin İnşaat Madencilik Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından başlatılan sondaj çalışmaları için daha önce Ordu Valiliği Mera Kurulu olumsuz karar vermişti. Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na başvurusu üzerine yeniden toplanan Mera Kurulu bu kez sondaj ve yol çalışmasını uygun görmüş; bu karar üzerine Ordu Çevre Derneği, Ordu İdare Mahkemesi’ne Mera Kurulu’nun ikinci kararının iptali için yürütmeyi durdurma davası açmıştı.

2 KEZ HALK TARAFINDAN DURDURULDU

Korgan Aybastı Yaylaları Platformu üyeleri ve halk, Taşzemin İnşaat Madencilik Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından başlatılan sondaj çalışmasına karşı 2 kez şirketin çalışma yaptığı şantiye alanına giderek çalışmaları durdurmuştu. Şirketin yeniden sondaj çalışmalarına başladığını duyan halk bölgeye giderek çalışmaları yeniden durdurdu. Korgan Aybastı Yaylaları Platformu ve yurttaşların gerçekleştirdiği eyleme ORÇEV yöneticileri, muhtarlar ve CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de destek verdi.

ŞİRKET 3. KEZ BAŞLADI

Yurttaşların uzun süren çabaları karşısında şirket yetkilileriyle görüşen Jandarma yetkilileri, yurttaşlara sondaj çalışmalarının sonlandırıldığını duyurdu. Bunun üzerine yurttaşlar şirket çalışanlarının araç gereçlerini alandan çıkartmasını ve yaylayı terk etmesini istedi.

Bunun üzerine şirket çalışanları araçlarıyla beraber çalışma yaptıkları alandan ayrıldı, yurttaşlar şirket çalışanlarını alkışlarla uğurladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —