Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ordu'lu Yerel gazeteci Osman Şahin: Anama küfür eden belediye başkanı istemiyorum

Ordu

2020 yılının Mart ayında belediye ile ilgili yazdığı haberden dolayı, Ak Partili İlçe Belediye Başkanı’nın kendisini arayarak küfür ve tehdit ettiğini iddia eden

2020 yılının Mart ayında belediye ile ilgili yazdığı haberden dolayı, Ak Partili İlçe Belediye Başkanı’nın kendisini arayarak küfür ve tehdit ettiğini iddia eden Ordulu yerel gazeteci Osman Şahin, 2024 seçimleri öncesi gerçekleştirdiği protesto gösterisi ile dikkat çekti. Şahin, ‘Anama-karıma küfür eden belediye başkanı istemiyorum’ cümlesi yazılı bir tişört giydikten sonra bu şekilde şehirde gezerek gerçekleştiğini iddia ettiği davranışı ve şikayetlerinin cevapsız kalmasını protesto etti.

Ordu’da bir belediye hakkında 2020 yılının Mart ayında yazdığı bir haber nedeniyle Ak Partili ilçe belediye başkanı tarafından küfür ve tehditlere maruz kaldığını iddia eden yerel gazeteci Osman Şahin, dikkat çeken bir protestoya imza attı. Şahin’in hazırlattığı ve üzerine giyerek şehirde dolaştığı tişörtünde ‘Anama-karıma küfür eden belediye başkanı istemiyorum’ ifadeleri yer aldı.

‘KÜFÜR EDEN BAŞKAN HALA GÖREVDE’

2019 yerel seçimlerinden sonra, 2020 Mart ayında gerçekleşen olayda, Ordulu yerel gazeteci Osman Şahin, yazdığı bir haberden dolayı Ak Partili ilçe belediye başkanının kendisini telefonla aradığını ve küfür ile birlikte tehdit ettiğini iddia ediyor.

2024 Yerel Seçimlerinden önce giydiği ‘Anama-karıma küfür eden belediye başkanı istemiyorum’ yazılı tişört ile şehirde gezerek protesto gerçekleştiren Şahin, başka partilerin de aday seçerken daha titiz olması gerektiğini vurguladı.

Şahin yaptığı açıklamada, ‘Mart 2020 tarihinde yayınladığım bir haberden dolayı AK Partili bir ilçe belediye başkanı beni telefonla arayarak, ana-avrat sinkaf etmiş ve ayrıca, “Osman benim düşmanım, bende onun düşmanıyım. Önce onu sonra da kendimi vuracağım, bir icraat olacak” diye tehdit etmiş ve sonuçta olay adliyeye intikal etmiş, can güvenliği nedeni ile koruma talep etmiş ve ilçe belediye başkanı mahkeme kararı ile cezalandırılmış olsa da siyasi makamlar kendisi hakkında hiçbir yasal işlem yapmamıştır. Bu konuda Ak Parti Genel Merkezi’ne ve İçişleri Bakanlığı’na defalarca yazdığım şikayet dilekçeme de hiçbir cevap verilmedi. Beni tehdit ederek, anama-karıma söven belediye başkanı hala görevde. Bu nedenle tepkilerimi böyle gündeme getiriyor ve siyasi partileri uyarıyorum. Doğru, dürüst, saygılı, efendi ve küfür etmeyen kişileri aday göstersinler ki, bir daha böyle bir başkan seçmeyelim. Bu gibi ahlaksız başkanların hem partilerine zarar verdikleri gibi hem de hükümete ve Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’a da büyük zarar vererek hem itibar kaybediyor, hem de oy kaybına neden olurken, tepki almalarına da neden oluyor.’ şeklinde konuştu.

 



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı