Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Ordululardan Ramazan Etkinligine Tepki

Ordululardan Ramazan Etkinligine Tepki

Esenler Ordulular Dernegi Baskani Nazan Akçay Yönetim Kurulu üyeleriyle yerel basinin da katildigi sabah kahvaltisi verdi. Kahvaltida Esenler Belediyesi`nin düzenledigi Ramazan etkinligine katilmayacaklarini, stant açmayacaklarini sitem dolu sözlerle ifad

Serkan Basut/Gazete Esenler

 

Ordululardan Ramazan Etkinligine Tepki
           
Esenler Ordulular Dernegi Baskani Nazan Akçay Yönetim Kurulu üyeleriyle yerel basinin da katildigi sabah kahvaltisi verdi. Kahvaltida Esenler Belediyesi`nin düzenledigi Ramazan etkinligine katilmayacaklarini, stant açmayacaklarini sitem dolu sözlerle ifade etti.
 
Nazan Akçay, ”kahvaltimizin amaci Ordu’lulu hemserilerimizle bir araya gelmek, birbirimizle tanismak, Esenlerimizde gelisen olaylari tartismak ve çözüm aramak içindir.
 
Ramazan ayi dolayisiyla belediyenin yapacagi etkinlikler için yetkililerle müracaat ettik. Stant istedik ancak kendileri bize ikinci bir toplanti yapacaklarini söylediler. Oyalandik, bu sekilde bir davranis bizi derinde üzdü ayni zamanda diger derneklere de yani sekilde davranis onlari da üzmüstür. Bu durum karsisinda ortak tepkimizi koyarak ramazan etkinliklerine katilmama karari aldik.

 

Uygulamalar keyfidir 
Bakiniz biz bu Esenler`in gerçek sahipleriyiz. Buranin sahipleri olmayanlar, geçici olanlar buranin gerçek sahipleriymis gibi davraniyorlar. Kendilerinden baska kimseyi dikkate almiyorlar. Neticesinde Esenler halkina, gerçek toprak sahiplerine saygisizlik yapmis oluyorlar. Uygulamalar keyfidir, Belediye Baskani`nin bu uygulamalardan haberi oldugunu zannetmiyorum. Sayet haberleri varsa kendiside yanlis yapiyordur.


 
Küçük hesaplar pesinde olmamaliyiz
“Aslinda bu sikintilarin yasanmasinda dernek baskan ve yöneticilerinin de suçu var. Derneklerde yöneticilik yapanlar kurulus amaçlarina ve tüzüklerine uygun davranmalidir. Dernekler siyasi bir kurum degildir. Tüm siyasi partilere esit mesafede olmalidirlar. Kendi üyelerinin yasadiklari yere ve üyelerinin çikarlarina hizmet etmelidirler, bunun aksini yapanlar bu görevlere talip olmamalidir. Küçük hesaplar pesinde olmamaliyiz. Sivil toplum anlayisinda hareket ederek haksizliklara ve yanlisliklara karsi durmaliyiz.

 

Dernekçilik karsilik beklenmeyen faaliyetlerdir
Dernekçilik mesai saatlerinin disinda yapilan ve karsilik beklenmeyen faaliyetlerdir. Derneklerimizde her siyasi görüste insanlar vardir, biz kimseyi ötekilestirmeden bir arada yasamayi nasil sagliyorsak yerel yöneticilerde bu anlayista olurlarsa birlikteligimiz ileri noktalara tasinir. Ama bu gün yapilanlar bu anlayisin disinda oldugu için kendimizi ötekilestirilmis ve haksizliga ugramis olarak görüyoruz.
 

Esenler Cumhuriyet Meydani birilerinin degil halkin parasiyla yapilmistir. Halka ragmen buralari ticari anlayista kullanmak yanlistir dogru degildir. Bizde bu haksizlik karsisinda susmayacagiz her platformda tepkimizi dile getirecegiz.” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı