Tarih: 01.01.2018 00:00

ORGANIK GIDA SATARAK GEÇIMLERINI SAGLIYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

 ORGANIK GIDA SATARAK GEÇIMLERINI SAGLIYORLAR

Bagcilar’da esleri çalisamayan yasli anneler kendi hazirladiklari salça ve kuru bakliyatlari satarak geçimlerini sagliyor. Esi kaza geçirdikten sonra sikintili günler yasayan 50 yasindaki Ayse Kisa da, Kastamonu’dan getirdigi organik gidalari satarak evini geçindiriyor. Ilgi gören gidalar tadi ve tazeligiyle çok sayida alici buluyor.

25 yildir Bagcilar’da oturan Ayten Kokum da esi felçli oldugu için çalismak zorunda oldugunu söylüyor. “Kirmizi biber gibi baharatlarin yani sira degisik bitki ürünlerini satarak para kazanan 61 yasindaki Kokum, “Hatay’dan getirdigim ürünler yogun ilgi görüyor.” diyor.

Kadinlarin degisik branslardaki kurslarda meslek ögrendigi Bagcilar Belediyesi Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin bahçesindeki stantlar da önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Geçim sikintisi yasayan ailelerine katki saglayan kadinlar, dokuduklari ürünleri ve Anadolu’nun degisik vilayetlerinden getirdikleri organik gidalari satarak geçimlerini sagliyorlar.

Bagcilar’da oturan 50 yasindaki Ayse Kisa ile 61 yasindaki Ayten kokum eslerinin rahatsizligi sebebiyle çalisamamasi yüzünden zor günler yasadiklarini belirtti. Dogdugu Kastamonu’nun Tosya ve Tasköprü ilçesinden getirdigi dogal ortamda yetistirilen yiyecek ve içecekleri Bagcilar’a getirdigini anlatan Kisa,  “30 yildir Bagcilar’da yasiyorum. Esim kaza geçirdikten sonra maddi sikintilar yasamaya basladik. Çünkü çalisamiyor. Ben de ailemizi geçindirmek için çalismaya karar verdim. Komsularimizin tavsiyesi üzerine Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ne basvurdum.  Yasadigim sikintilari anlattim. Bunun üzerine bana stantlarda ürün satabilecegim iletildi. Evde hazirladigim salça ve kuru gidalari da stanta getirdim. Tosya’dan ve Tasköprü’den getirdigim organik ürünler çok begenildi. Elde ettigim gelirle ailemizi geçindiriyorum. Çok faydali islerin yapildigi tesisi  hizmete sundugu için Baskanimiz Lokman Çagirici’ya tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Kisa’nin Tosya’dan getirdigi organik ürünler ilçe sakinlerinin de ilgisini çekiyor. Özellikle biber, kabak, kusburnu, patlican ve biber kurusu, eriste, tarhana, pirinç ve sarimsak alici buluyor.

ESIM FELÇLI OLDUGU IÇIN ÇALISAMIYOR

25 yildir Bagcilar’da oturan Ayten Kokum da esi felçli oldugu için çalismaya basladigini söyledi. Hatay’dan getirdigi kirmizi biber gibi bitki ürünlerinin talep edildigini anlatan 61 yasindaki Kokum, sunlari söyledi: “Baharatlarin da aralarinda oldugu bir çok bitki ürününü satarak evimi geçindiriyorum. Taze ürünlerimize talep çok oluyor.Temiz ve güvenilir bir ortamda ürünlerimizi sergiliyoruz. Belediyemizin bize sundugu bu imkan sayesinde hem geçimimizi sagliyoruz hem de saglikli organik ürünleri Bagcilarlilara sunuyoruz. Allah sebep olandan razi olsun.”  

“ANNELERIMIZIN MUTLULUGU BIZIM DE MUTLULUGUMUZ”

Engellilere, kadinlara ve ögrencilere öncelik tanidiklarini ifade eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Engelliler Sarayimiz ile Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezimiz engellilerle kadinlarimiza hizmet veriyor. Degisik branslarda kurs görüyor ve meslek sahibi oluyorlar. Kadinlar, ayni zamanda Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezimizin bahçesindeki stantlardan da ücretsiz yararlanabiliyorlar. Ihtiyaç sahibi annelerimiz, stantlarimizda ürünlerini satarak geçimlerini sagliyorlar. Onlarin mutlulugu bizim de mutlulugumuz oluyor. Sosyal amaçli hizmetlerimize devam ediyoruz.” diye konustu. Rahatsizliklari sebebiyle esleri çalisamayan Ayse Kisa ile Ayten Kokum gibi ihtiyaç sahibi annelere yardimci olduklarini da kaydeden Çagirici, “Ücretsiz hizmetine sundugumuz stantlarda  sergiledikleri ürünlerle evlerini geçindiriyorlar.” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —