Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

ORTADOGUYA BARIS NE ZAMAN GELECEK?

ORTADOGUYA BARIS NE ZAMAN GELECEK?

Savas seviciler gözünüz aydin! Sömürücü ülkelerin Ortadogu batakligi olan Suriye`de silah satisi patlamasi yapmislar. Akitilan masumlarin kanlari üzerinden milyon dolarlar kazanmislar.

 ORTADOGUYA BARIS NE ZAMAN GELECEK?

Savas seviciler gözünüz aydin! Sömürücü ülkelerin Ortadogu batakligi olan Suriye’de silah satisi patlamasi yapmislar. Akitilan masumlarin kanlari üzerinden milyon dolarlar kazanmislar.

Bu ülkeler: Almanlarin birinci sirada oldugu açiklanirken Amerika, Ingiltere, Fransa, Rusya ve diger ülkeler yer almaktadir.

Silah ve bomba çesitleri üreten ülkelerin yapmasi gereken zalimce kurallari vardir. Basta satis yapmasi gerekiyor. Dün ve bugün insanlarin gözünü açmasi için ne dedik? Savasi çikaranlarin amaçlari vardir. 1- Ölümcül silahlarini ve nükleer bombalarini, digerlerini satmak için ülkeleri karistirirlar. Direkt terörist ilan ederler. 2. Yeralti ve üstü madenlerine, petrolüne el koymak için. Kendi inisiyatifleri dogrultusunda destekledikleri kukla yönetimleri islerine gelmedikleri zaman alasagi ederler. Emperyalist ‘sömürücü’ ülkelerin savas çikarmak için bahaneleri çoktur. Yani yalan üzerine kurulan asagilik, igrenç çarki.

Dünya dedigimiz ülkelerde agir sanayisi gelismis yerlerde fabrikalardan biride, silah ve bombalardir. Sayisiz denemeler yapilirken, silaha yapilan yatirim ise insanlik suçudur.

Ortadogu dünü ve bugünüyle, belki de yariniyla silahlarin ve bombalarin, uçaklarin, tanklarin ve diger ölümcül aletlerin deneme yerleridir. Ya da yeni yapmis olduklari ölümcül aletlerin deneme yeridir.

Dikkat ediyor musunuz? Ortadogu’da ülkelerin dini Müslüman’dir. Yillardir bu bataklikta birbirini emperyalizmin oyunlariyla bogazlamaktadirlar. Her kesime silah satilmaktadir. ‘Alllah Alllah sesleriyle’ en iyi Müslüman benim demeye getirilirken, mezheplerin çoklugu da emperyalizmin kontrolündedir. Müslüman ülkelerde bile zengin ve yoksul ayrimi alabildigine çoktur.

Savasin çok farkli yönü vardir. Bunlardan biriside kadinlardir. Irzina geçilen, zalimce öldürülen kadinlardan söz etmek gerekir diye düsünüyorum. Insanlik suçu her yönüyle isleniyor Ortadogu cografyasinda. Emperyalistlerin tezgâhiyla hayat bulan ve diger Müslüman ülkelerin bazilarinin destek verdigi ISID teröristleri ‘her yol mubahtir’ diye savasta ganimet olarak tutsak edilen kadinlar seks kölesi olarak açik artirmayla köle pazarinda sattilar.

Suriye,  Irak, Libya göçlerin yasandigi, yerlesim birimlerinin bombalandigi, kursunlandigi yerlerde insanlik drami yasanmaktadir. Zalim olan masum pozlarina yatmaktadir.

Din adamlari savaslara karsi sessiz kaldigi için suç ortagidir. Cennet ve cehennemden söz edenler neden kendi çocuklarini savasa göndermezler? Din adamlari savaslari bir anlamiyla kutsuyorlar. Güce tapma, düzene ayak uydurma denir bir anlamiyla.

Emperyalistlerin izniyle ve gözetiminde Suriye ve Afrin batakliginda Türkiye’de var.  Bu bataklik iyiye isaret degildir. Daha çok can yanacak. Bazi ülkeleri alev topu gibi yalayarak içine alacaktir.

Ey Müslümanlar gaza gelmeyin! Allahin verdigi cani kul alamaz. Silah fabrikalari, ölümcül aletler Allahin bir lütfu mudur? Kendinizi sorgulayin! Kirli, igrenç savaslarin agir faturalari ezilen, sömürülen halklara çikarilamaz.

Baristan yana, esit kosullarda yasamadan, paylasmadan yana olun. Olalim.

Hüseyin Habip Taskin



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli