Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Ortopedik Eng. Çanakkale Zafer Mesaji!

Ortopedik Eng. Çanakkale Zafer Mesaji!

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani Ahmet Kurt Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yildönümü Nedeniyle gazetemize günün önemine dair Mesaj gönderdi

Haber merkezi/gazete esenler

 

Ortopedik Eng. Çanakkale Zafer Mesaji!

Çanakkale Zaferi, gelecege yürüyüsümüzün en güçlü ilham kaynagidir.

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani Ahmet Kurt Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yildönümü Nedeniyle gazetemize günün önemine dair Mesaj gönderdi.

 ``BIR MILLETIN ÖNDERLIGINDE INANCIN ZAFERI``

Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin tüm imkânsizliklara ragmen, inanç, azim ve kararlilikla vatanimizi düsman isgaline karsi korumak için tarihimizin altin sayfalarina yazdigi bir destanin adidir. Bundan 97 yil evvel, Sevr emellerini gerçeklestirmek isteyen ve sahip olduklari büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist güçler, milletimizin iman gücü karsisinda asla unutamayacaklari bir ders almislardir. Vatanin dört bir yanindan gelerek, Türküyle, Kürdüyle, Laziyla, Çerkeziyle savasan ve bu ugurda can veren ecdadimiz milli birlik ve beraberligimizin ne kadar güçlü temellere sahip oldugunu tüm dünyaya göstermistir.

Çanakkale Zaferi, vatanin ve milletin, bekasi ve mutlulugu için canlarini feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmis yüz binlerce milli kahramanin, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaslari yalnizca bir askeri basari degil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen milletimizin topyekün ayaga kalktigi bir dirilis ve yükselis abidesidir. Bu savasta tüm dünya, Anadolu insaninin cesaret ve iradesine sahitlik etmistir. Çanakkale Zaferi, sadece geçmisimizin aziz bir hatirasi degil, gelecege yürüyüsümüzün en güçlü ilham kaynaklarindan biridir. 

Bir ahlak ve karakter abidesi olan Istiklal Marsi Sairimiz Mehmet Akif Ersoy`un azimle, inançla, büyük fedakârliklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, destanlastirdigi ve ebedilestirdigi muhtesem misralarindaki o kutlu sözlere mazhar olan 250 bin sehit vatan evladini bedrin aslanlari ile bir tuttugunu simdi daha iyi anlamaktayiz. 

Ey, bu topraklar için topraga düsmüs, asker! 
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alni deger. 
Ne büyüksün ki kanin kurtariyor Tevhid`i... 
Bedr`in arslanlari ancak, bu kadar sanli idi.

Bu vesile ile tarih boyunca vatan ve millet sevdasi ile sehit düsmüs sanli ecdadimiza; basta Çanakkale’de can veren 250 bin sehidimiz olmak üzere, bu vatani bize emanet eden tüm sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyoruz.

Bütün milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutluyorum.

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi

Onursal Baskani Ahmet Kurt

 



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli