Osman Kaçmaz: `Derin Devlet bu davada`

Osman Kaçmaz: `Derin Devlet bu davada`

Sincan hakimi Osman Kaçmaz ?`Linç`` adli kitabinda, Sabanci Center suikasti sanigi Mustafa Duyar`in öldürülmesiyle ilgili önemli detaylar açikladi. Davayi tamamlayamadan Ankara`ya atanan Kaçmaz ?`Derin Devlet, bu davada`` dedi

Cumhurbaskani Gül’ün ‘’Kayip Trilyon’’, Basbakan Erdogan’in da ‘’Sehit ve kelle’’ davasindan yargilanmasi yönünde kararlara imza atan, Sincan hakimi Osman Kaçmaz ‘’Linç’’ adli kitabinda, Sabanci Center suikasti sanigi Mustafa Duyar’in öldürülmesiyle ilgili önemli detaylar verdi.

Afyon’da görevliyken bu davaya bakan ve karar öncesi Ankara’ya atanan Kaçmaz, ‘’Olayda çok vahim iddialar vardir. Dosyadan bazi belgelerin kayboldugu iddiasi da bulunmaktadir. Bazi görevlilerin pisliginin temizledigine yönelik bir dilekçe verilmistir. Eger Derin Devlet aranacaksa bu davaya bakilmalidir.’’ dedi.

‘’EMRI YESIL VERDI ‘’

Kaçmaz kitabinda, Mustafa Duyar cinayetinden Sami Tokur adli sanik ile birlikte yargilanan Ahmet Yargüder’in ifadesini yayinladi. Yargüder cinayet emrini ‘’Yesil’’ kod ali Mahmut Yildirim’in verdigini öne sürerek söyle dedi:

‘’1999 Subat ayinda Afyon cezaevinde kalirken Sami Tokur’un cep telefonu çaldi. Kendisini Yesil olarak tanitan kisi Mustafa Duyar’in öldürülmesini istedi. Sami Tokur (Senin Yesil oldugunu nereden bileyin) diye sorunca, karsidaki kisi Cezaevi Müdürü Osman Sert’e sormasini istedi. Sami Tokur müdürle görüstü ve arayanin Yesil oldugunu söyledi. Yesil, ayni cezaevinde bulunan Selçuk Parsadan’in da hükümeti düsürdügü için öldürülmesini istedi’’

‘’APO GELECEK ACELE EDIN’’

Yesil’in iki cinayet içi Sami Tokur’a bir trilyon lira teklif ettigini Sami’nin de 500 milyar pesin istedigini öne süren Yargüder ‘’Sami’nin Sinop’taki bir akrabasina 500 milyar lira verildi. Bu paradan 50 milyari cezaevi müdürü araciligiyla Sami’ye elden getirildi. 10 milyarini da ben aldim’’ dedi.

Yargüder, Yesil’in 14 Subat 1999 gününden üç gün önce yeniden Sami’yi arayip ‘’Ikisini de 14 Subat günü öldürün, uzatmayin. Hemen sonra Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirilecek. Basin bunu isleyecek, sizin yaptiginiz olay geri planda kalacak.’’ dedigini öne sürdü. Yargüder, gardiyanlari silahla rehin aldiktan sonra Mustafa Duyar’in kogusuna gittiklerini kendisinin ve Sami Tokur’un ikiser el ates ettiklerini, diger kogus kapisini açamadiklari için Parsadan’i öldüremediklerini de anlatti.

9 Ocak 1996 günü Sabanci Center’in 25. katina çikan DHKP-C militanlari Mustafa Duyar ve Ismail Akkol, burada çalisan Fehriye Erdal’in yardimi ile Özdemir Sabanci, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe’yi öldürdü. Duyar, 11 ay sonra Sam Büyükelçiligine teslim oldu ve Türkiye’ye getirildi. 15 Subat 1999’da ise Afyon cezaevinde öldürüldü. Bu cinayeti Nuris kardeslerin azmettirdigi öne sürüldü. Ancak her iki olayin da perde arkasi aydinlatilamadi.(Gazeteport)