Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Otobüs duraginda kütüphane

Otobüs duraginda kütüphane

Zengin içerikli sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunuldugu Bagcilar degisik bir uygulama ile daha tanisti. Ilçe sakinlerinin, IETT duraklarinda otobüs bekleme sürelerini degerlendirmesi amaciyla Durak Kütüphanesi uygulamasi baslatildi. Içerisinde ki

Otobüs duraginda kütüphane

Zengin içerikli sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunuldugu Bagcilar degisik bir uygulama ile daha tanisti. Ilçe sakinlerinin, IETT duraklarinda otobüs bekleme sürelerini degerlendirmesi amaciyla Durak Kütüphanesi uygulamasi baslatildi.  Içerisinde kitaplar bulunan 11 durakta otobüs veya servis bekleyenler vakitlerini kitap okuyarak degerlendiriyor.

Prestij caddelerin hizmete sunuldugu genis ve kullanisli kaldirimlarin yapildigi Bagcilar ilçesinde ilgi gören bir uygulama daha hizmete sunuldu. Ilçenin degisik noktalarina kurulan durak kütüphanesi, otobüs bekleyen yolcularin vakitlerini degerlendirmesine yardimci oluyor.

Fatih Mahallesi Kapali Sokak, Sehitler Parki, Yildiztepe Cezine, Kirazli Metro, Kestane Bahçesi, Bagcilar Meydani, Ertugrul Gazi Parki, Molla Gürani Parki, Günesli Meydani, Kocayusuf Parki’na kurulan durak kütüphanelerine Bagcilar Belediyesi ekipleri tarafindan her hafta iki kez kitap konuluyor. Su ana kadar durak kütüphanelerine toplam 20 bin kitap konuldu.

OKUMA BILINCI GELISIYOR

Bagcilar’da ögrencilerin okul disindaki vakitlerini en iyi sekilde degerlendirmeleri amaciyla Bilgi Evleri’ni hizmete sunduklarini hatirlatan Belediye Baskani Lokman Çagirici, yeni uygulamayla tüm hemsehrilerinin kitap okuma aliskanligi kazanmasi için projeler hazirladiklarini söyledi. Bu kapsamda Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde okuma-yazma kurslari düzenlediklerini, kültür merkezlerinde okuma etkinlikleri ve yarismalari yaptiklarini anlatan Çagirici: “Hizmetlerimizde egitime her zaman öncelik veriyoruz. Durak kütüphaneleri projemizde hemsehrilerimizin durakta beklerken vakitlerini kitap okuyarak degerlendirmelerini istedik. Ortak yasam alanlarinda okuma kültürünün gelismesi çok önemli. ‘Durak Kütüphanesi Projesi’ de bu gelisime katki saglayacaktir.” diye konustu.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı