Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

OY KI NE OY

OY KI NE OY

AKP oy derdine düstügü için, yapmayacagi sey kalmayan kolayciligi ile düsünce yapisinin merkezini olusturan muhafazakâr demokrat anlayisi içsellestirmis bir sekilde seçim öncesi paket üzerine paket açikliyor.

OY KI NE OY

AKP oy derdine düstügü için, yapmayacagi sey kalmayan kolayciligi ile düsünce yapisinin merkezini olusturan muhafazakâr demokrat anlayisi içsellestirmis bir sekilde seçim öncesi paket üzerine paket açikliyor.

Havuz medyasinin amirali  Sabah Gazetesi; 21 Nisan 2016 tarihli mansetinde “CHP’ nin vaatleri Türkiyeyi batirir” diye manset atiyor ayni gazetede  o zamanki  muhalefetin taleplerini bu gün "81 milyona Bahar Müjdesi" olarak veriyor. Utanma, sikilma olmayinca, dün dündür safligi serde yeserince istedigin manseti atiyorsun nasil olsa.

Peki AKP yi bu duruma ne getirdi. Tabi ki de sabah aksam kamuoyu yoklamalari ile yatip kalktiklari için, yanlarina aldiklari destekçilerinin de sonucu degistirmedigini gördüler.

Erkenden de öte baskin seçime gidis ekonomik sikintilardan dolayidir. Bunu vatan millet Sakarya ayagi ile sunup, bizi çekemiyorlar sosu ile sunsalar da artik, saklayamayacaklarini bu sekilde bir yil sonra seçime giderler ise hezimete ugrayacaklarini çok iyi gördüler.

Merkez Bankasi faiz artirimi yapti ama dolar dinlemiyor, faiz için höyküren partili cumhurbaskanindan ses seda çikmiyor!

Ihracatta rekor deseler de 2023 hedefini tutturamayacaklarini herkes görüyor. Ihracatta rekor diyenler ithalatta rekoru ve dis ticaret açigini görmüyor.

Oyunlari bozacak tek isim Erdogan diyenler bunu nasil bozacagini söyleyemiyor. Ya da bunca zamandir bu oyunlar kurulurken veya oyun varken niye çözemedi izah edemiyor. Hala hayal aleminde dogmamis çocuga don biçmek, öküz altinda buzagi aramak ile mesguller.

Maliye ve para politikalari iflas etmis olan bu iktidar, bahar müjdesi diye verdikleri seçim öncesi oltasi ile de ekonomik sistemin aslinda ne boyuta geldigini üstü örtülü beyan etmis oluyorlar!

Imar barisi dedikleri sey sicak para edinme amaçli çok geç kalinmis bir tavir ve kentsel dönüsümü baltalayici, insaat sektörünü riske atici sadece para gelsin de nasil gelirse gelsin mantigi ile çikartilmis, af deme cesareti bile gösterilemeden baris diye geçistirilmis, içerigi daha sonra netlesecek bir taslak!

Vergi borcu silinmesi, diger cezalarin yapilandirilmasi ve faiz indirimi ekonomik durumun kötülügünü ortaya sergilerken firsat paketi olarak sunulan ve seçim firsatçiligi oldugu her kaleminden belli olan bu seçim oltasinin ne kadar ise yarayacagi meçhul ve spekülatiftir.

Bu firsatçilikla seçim alsalar bile kötü gidisati durduramayacaklari daha simdiden bellidir. Bakan Simsek ve ekonomi bürokratlari ile Reis ve onun aveneleri farkli telden çalmakta, sicak paraya dayali ekonomik düzenin er veya geç çökecegi isi bilenlerce dillendirilmektedir.

Firsat diye sunulan bu kalemler içinde yine çalisanlar unutulmus gözükmektedir. %54 gibi oranla isçi çalisanlari, ay sonunu getirememekte, borç yükü ile inim inim inlemektedir. Hak ihlali olarak emeklilikte yasa takilma zulmü devam ettirtilmektedir. Kendi insanina para bulamayan anlayis liderlik imaji adina saraya ve mültecilere para bulabilmektedir! Tabi ki de borçla.

16 yil boyunca IMF ye borcu ödedigini söyleyip, iç ve dis borcu arttiran, borç yigidin kamçisidir deyip, kamçiyi vatandasin sirtinda hissetmesine sebep olan bu anlayis satacaklarini satmis ama borcu kapatamamistir. Insa, yol ve köprü ile vatandasin gözünü boyamis bunlarin hepsini borçlanarak yapmis gelecegi de ipotek altina almistir.

Oy  ugruna bahar firsati sunan bu düzeni bu hale getirenlerden kurtulmak için firsat dogmustur.

BOP es baskanligini içine sindirenler, Arap Bahari ile Müslüman ülkelerin dagilmasina yardim edenler, Oslo süreci ve  ikiz yasalar ile ülkenin düsmanlarini sevindirenler, birbirlerine ettikleri hakaret ve küfrü unutup bir araya gelmekte beis görmeyenler, bu ülkenin farkli düsüncelerde insanlarinin bir araya gelmesinden rahatsizlik duyuyor ise onlari rahatsiz edip oy oy diye inletmek vatandaslik görevidir.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli