Özbolat: Çete reisi misin, belediye baskani mi?

Özbolat: Çete reisi misin, belediye baskani mi?

Bagimsiz Dergisi`nin ortaya çikardigi ödül skandaliyla ilgili öfkeyle bir basin toplantisi düzenleyen Gökçek, CHP`li vekil Durdu Özbolat`i tehdit etmisti. Özbolat`in yaniti gecikmedi: Beni santajla korkutamazsin! Haddini bil!

HABER MERKEZI- Gazetemizin imtiyaz sahibi ve CHP Kahramanmaras Milletvekili Durdu Özbolat Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda Büyüksehir Belediye baskani I. Melih Gökçek`e, “Durdu Özbolat senin tehditle, santajla korkutacagin adamlardan biri degil. Haddini bil. Sen çete reisi misin, belediye baskani misin?” diye sordu.

BAGIMSIZ Dergisi ve YURT Gazetesi’nin ortaya çikardigi ödül skandaliyla ilgili olarak iftira, tehdit ve santajla dolu bir basin toplantisi düzenleyen Gökçek, Özbolat’i  “Seni özel mercegim altina aliyorum. Inceleyecegim” diyerek tehditler savurmustu.
Bu iftira ve tehditler üzerine Durdu Özbolat Meclis’te bir basin toplantisi düzenledi. Toplantida “Kendisini kurtarmak için Cumhuriyet Halk Partisi’ne, ilkeli gazetecilige ve bana çamur atmaktadir” dedi. Gazetecilik ilkelerini esas alan, ayaklari Türkiye topragina basan, halki, hukuku ve bagimsiz haberciligi savunan YURT Gazetesi’nin ve haftalik yayimlanan BAGIMSIZ dergisinin imtiyaz sahibi oldugunu ifade eden Özbolat , “Her seyden önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kahramanmaras Milletvekiliyim ve CHP Parti Meclisi üyesiyim. Halkimizin iradesini yansitan bu sifatlari onurla tasiyorum. Imtiyaz sahibi oldugum yayinlar, benim siyasi kimligimden bagimsiz olarak gazetecilik ve habercilik yapmaktadir” diye konustu. Özbolat söyle devam etti:

GERÇEKTEN SUÇLULAR KORKAR:
 Sadece halkimizin haber alma ve gerçegi ögrenme hakkina hizmet etmek için var olan YURT ve BAGIMSIZ, herhangi bir kisiyi hedef alarak, özel bir amaca dönük yayin yapmamis ve faaliyette bulunmamistir. Tüm kurumsal ve kisisel çikarlardan bagimsiz olarak, hakikati arastirmak ve hakikati yazmak basinin temel görevidir. Buradaki tek ölçü ‘Gerçek’tir. Gerçeklerden sadece yalancilar ve suçlular korkar!

AYIBIN ADI GÖKÇEK: Birlesmis Milletler adina ödül verme yetkisi olmayan bir kurulustan Baskent adina alinan “çakma” bir ödül,  dünyanin her yerinde haber degeri tasir. Bu nitelikteki bir ödülle, adi sani bilinmeyen kasaba büyüklügündeki kentlerle, Ankara’nin yan yana getirilmesi bile baska bir utançtir. 2012’de maalesef, hiçbir ciddi kurulusun Yasanabilir Sehirler Endeksinde ilk ona bile giremeyen Ankara’ya, uluslararasi hiçbir agirligi olmayan bir kurulusun elinden ‘En yasanabilir kent ödülü’ alan Melih Gökçek, bu ayibin adidir!

GÖKÇEK’E ZOR SORULAR:
 Ayrica, bulundugu makama ve temsil ettigi kente yakismayan, düzeysiz, terbiyesiz ve yüzsüz bu belediye baskaninin tehdidine muhatap olan bizler de, onun üslubuyla soruyoruz: Yalan söylemek serefsizlik degil midir? Sen Ankara’yi yok etmek ve yagmalamak için kurulan bir tezgâh misin? Yalan söylemek ve hakaret etmek için her hangi bir kisiden talimat aldin mi? Kamuoyundan ve bizden özür dileyecek misin? Yoksa ömür boyu halkimizin uygun gördügü sifatlarla mi yasayacaksin? ‘Özel Mercek’ olarak kullandigin polis ve adliye takimi mi var? Sen çete reisi misin, belediye baskani misin?