Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Özdag, AKP’li Esenler Belediyesi’nin Suriyeliler için verdigi söleni protesto etti

Özdag, AKP’li Esenler Belediyesi’nin Suriyeliler için verdigi söleni protesto etti

2009 yilinda Esenler Belediye Baskanligi görevine gelen M.Tevfik Göksu’yu hiçbir genel Baskan ve siyasetçi Esenler Belediyesi önünde protesto eylemi yapmadi. Bugün Zafer Partisi genel baskani ümit Özdag Esenler Belediye Baskanligi önünde sert bir sekilde

Haber: Hasan Gürsoy/Senol Özyurt

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag ve partililer bugün Esenler Belediyesi önüne giderek, Esenler Belediyesi’nin belediye kaynaklari ile Suriyelilere Isveç’ten getirttikleri Lübnan asilli sarkici ile verdikleri konseri protesto etti.

Daha öncede Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu'ya sosyal medya üzerinden söyle tepki vererek elestirmisti. Suriyeliler için Lübnan'dan sarkici getirilip konser düzenlenmesiyle ilgili bir tweeti alintilayan Özdag, "Evet, iste yapilmasi gereken bu. Suriyelilerin eglenmeye ihtiyaci var." ifadelerini paylasti. Elestirilerine devam eden Özdag, Tevfik Göksu'yu Türk Milletiyle alay etmekle suçladi.

Özdag “Evet, iste yapilmasi gereken bu. Suriyelilerin eglenmeye ihtiyaci var. Yedirdik, içirdik, barindirdik. Biraz eglendirmeliyiz. Tevfik Göksu Türk Milleti ile alay ediyor. Zafer Partisi son Suriyeli vatanina kavustugu zaman konser düzenleyecek.”

Esenler Belediyesinin önünde düzenledigi basin açilmasinda Özdag " Ülkemizin ne kadar agir bir ekonomik krizden geçtigini hepimiz her gün, her saat, her dakika yasiyoruz. Mutfakta agir bir kriz var.Insanlar aç, süpermarkette mallarin üzerine kilitler vuruluyor. Insanlar pazar sonrasinda yerde kalan gidalari topluyor, onlarla karnini doyurmaya çalisiyor. Hal buyken Suriyeli siginmacilarin, sadece kayitli olanlarina 80 milyar dolar para harcamis ve harcamaya devam ediyorken, Türk askeri Suriye’de can vermeye devam ediyor. Evet Türk milleti misafirdir, ama artik yeter diyor, herkes kendi vatanina dönmeli diyor.”

Özdag açiklamalarina söyle devam etti; Bunlar olurken, ülke ekonomik krizin içinde kivranirken, Esenler Belediyesi, Suriyelileri eglendirmek için, Lübnan asilli, Isveç vatandasi, müslüman kardesler örgütü ile içli disli olan bir sanatçiyi Türkiye’ye getirip Suriyelilere sölen düzenliyor. Bu kabul edilebilir bir durum degildir. Yedirdiniz, içirdiniz, baktiniz, simdi sira onlari eglendirmeye mi geldi? Biz Zafer Partisi olarak, bundan önce oldugu gibi bundan sonra da Türk halkina yapilan bu büyük haksizligi protesto edecegiz. Biz Suriyelilerin düsmani degiliz. Allah kimseye onlarin basina gelen türden bir felaket ile karsilastirmasin. Ancak Türk milletinin kaynaklarinin da heba edilmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandi.

 



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli