Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ÖZDEMIR; ?BIZE BIR CEMEVINI ÇOK GÖRÜYORLAR?

ÖZDEMIR; ?BIZE BIR CEMEVINI ÇOK GÖRÜYORLAR?

Esenler Anadolu Cemevi Dernek Baskani Cemal Özdemir, Esenler Pir Sultan Cemevi Dernek Baskani Selahattin Özdogan, Esenler Haci Bektas Cemevi Dernek Baskani Kazim Erdogan, Yerel Gazetecilerle bir araya gelerek bir kez daha Belediyeden cemevi yeri talepleri

ÖZDEMIR; “BIZE BIR CEMEVINI ÇOK GÖRÜYORLAR” 
 
Esenler Anadolu Cemevi Dernek Baskani Cemal Özdemir, Esenler Pir Sultan Cemevi Dernek Baskani Selahattin Özdogan, Esenler Haci Bektas Cemevi Dernek Baskani Kazim Erdogan, Yerel Gazetecilerle bir araya gelerek bir kez daha Belediyeden cemevi yeri taleplerini dile getirdiler.
 
Esenler Cemevi Dernekleri sözcüsü Cemal Özdemir kendilerine Ilçe Kaymakamligi’nin 10.03. 2017 tarihli cevap yazisinin ulastigini ve bu yazida; “Cem evi yapilmasi için Esenler belediyesi sinirlari içerisinde Esenler Belediyesi’ne ait her hangi bir arsa ve kamu binasi bulunmadigi” tarafimiza bildirilmistir diyerek konuyla ilgili su açiklamalarda bulundu;
 
Esenler`de üç Cemevi dernegi olarak birlestik ve Cemevi yeri için bir girisimde bulunduk. Sonuç yine yerimiz yok oldu. Esenler’in Cemevi sorunu kendine insanim diyen herkesin sorunudur. Bu konuda Baskan bize bir randevu bile vermedi. her mahallede üç dört camii var, koca Esenler’de, Yaklasik 100.000’in üzerinde alevi vatandasin yasadigi bir ilçede cemevi yok. Bize bir cemevini çok görüyorlar. Sehitlerimiz oluyor, sehitlerimizin bile camiden kaldirilmasi yönünde tepki görüyoruz. Cenazelerimizi komsu ilçelere götürüyoruz.
 
Memleket meselesinde hep öndeyiz. Göz önündeyiz ama ibadette yok sayiliyoruz. Hepimize ayri yer verilsin demiyoruz. Bir tane Cemevi yeri istiyoruz. Üç kurum bir olabiliriz ve cemevimizi kendimiz yapabiliriz. Yani bir cemevi yeri yeter. Ama yazismalardan da anlasilacagi gibi istenmiyor. Istenirse yer bulunur. Ama belediye yerimiz yok diyor. Cami dernekleri bile bizi bu konuda hakli görüyorlar.
 
Alevilere bir ayrimcilik var. Esenler genelinde her mahallede Cami çalismasi var, belediye her camiye yardim ediyor. Etsin ama biz de lütfen diyoruz. Bagcilar Belediyesi Cemevini neredeyse yeniden yapti. Ama bize tahsis edilecek bir arsa yok. Bu kadar zor mu, kiralik bir yer bile verilebilir. Temel sorunumuz belediyeden su veya bu sekilde yardim ve destek görmek degil. Temel sorun Cemevi ve Cemevi yeri. Bizi kesinlikle ayirmasinlar, ayirmamalari gerekiyor, biz de vergi veriyoruz, askere gidiyoruz, sehit oluyoruz. O halde Baskan bize elini uzatsin bir el bekliyoruz.
 
Biz referandum süresince isteklerimizi eylemsel boyutta gündeme getirmeyecegiz. Ama Nisan 23’de Esenlerdeki alevi sivil toplum örgütleri ile bir toplanti yapacagiz. Yaklasik 40 dernek var hepsi ile bir araya gelecegiz. Tüm görüsleri alarak Esenler Belediyesi`ne bir metin hazirlayacaginiz. Alevi Belediye Meclis Üyeleri kanaliyla meclise sunacagiz. Ohal`e göre de eylemsellik gösterecegiz.
 
Istanbul’da sadece 3 ilçede Cemevi yok. Bunlar Bayrampasa Güngören ve Esenler. Esenler Alevi yogunlugu olan ilçeler siralamasinda ilk 3`ün içinde. Esenler Belediye baskanina buradan çagri yapiyoruz. Esenler’de Cemevi olmamasi Esenler Esenler Belediye baskaninin sorunudur ve sorumlulugudur. Esenler sinirlari içinde yasayan 500.000 insanin sorumlulugudur…”



 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı