Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özdemir, ?Hizir Olabilirsek Millet ve Kardes Olabiliriz?

Özdemir, ?Hizir Olabilirsek Millet ve Kardes Olabiliriz?

Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Dernegi Baskani Cemal Özdemir ve dernek yönetim kurulu tarafindan ilk kez düzenlenen "Hizir Lokmasi" etkinligine siyasi parti temsilcileri, STK`lar ve çok kalabalik bir vatandas kitlesi katildi.

 Özdemir, “Hizir Olabilirsek Millet ve Kardes Olabiliriz”
 
Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Dernegi Baskani Cemal Özdemir ve dernek yönetim kurulu tarafindan ilk kez düzenlenen "Hizir Lokmasi" etkinligine siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok kalabalik bir vatandas kitlesi katildi.
 
Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Dernegi kisa bir süre önce kuruldu, kurulusundan bugüne kadar birçok faaliyetlerde bulunan dernek dün "Hizir Lokmasi" etkinligi düzenledi. Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Dernegi verdigi “Hizir” lokmasinda hem kendi kitlesine hem de Esenler’de yasayan vatandaslara bir arada nasil yasanir ve bu yasam birlikteligi nasil saglanmasi gerekliligini göstermis oldular.
 
Düzenlenen Hizir lokmasi programinda dernek dedesi lokma duasi yapti, lokmalar yendi daha sonra, Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Dernegi Baskani Cemal Özdemir dernek faaliyetleri hakkinda bilgi verdi ve önemli açiklamalarda bulundu.
 


Özdemir," Hizir hayri, Türkiye`de Alevi kültürü içinde yapilmaktadir. Bizde Esenler Anadolu Canlar Cem-evi Dernegi olarak bu hayri yapma karari aldik.

Hazreti Hizir sadece Alevilerin degil, sadece Sünnilerin degil, sadece Islam alemin degil, cümle dünyada mazlum olan herkesin imdadina yetisen bir velidir. Hazreti Hizir, insanlari bütün farkliliklari ve renkleri ile düsünceleri ile 72 milleti bir nazar ile gören tecelli ettigi en son zirve noktasidir. Aslinda her birimizin bir digeri için bir Hizir olmasi gerektigi anlamiyla da anlamak gerektigini düsünüyorum. Biz birbirimize darda kaldigimizda, yolda kaldigimizda Hizir olabilirsek millet olabiliriz, Hizir olabilirsek aile olabiliriz, Hizir olabilirsek Kardes olabiliriz.

Bugün buraya gelen ve bizleri yalniz birakmayan herkese tesekkür ederim" dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı