Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özdemir `Inancimiza Saygi Göstermeyenlere Oy Vermeyecegiz`

Özdemir `Inancimiza Saygi Göstermeyenlere Oy Vermeyecegiz`

Esenler Anadolu canlar cem evi Baskani Cemal Özdemir, Esenler Turgutreis Mahallesinde yüzlerce vatandasin katilim sagladigi basin açiklamasinda Belediye baskani ve baskan yardimcilarina adeta isyan etti.Özdemir "Inancimiza Saygi Göstermeyenlere Oy Vermeye

Özdemir "Inancimiza Saygi Göstermeyenlere Oy Vermeyecegiz"
 
Esenler Anadolu canlar cem evi Baskani Cemal Özdemir, Esenler Turgutreis Mahallesinde yüzlerce vatandasin katilim sagladigi basin açiklamasinda Belediye baskani ve baskan yardimcilarina adeta isyan etti.Özdemir "Inancimiza Saygi Göstermeyenlere Oy Vermeyecegiz" dedi.

Özdemir, “Bizleri baskan yardimcilari vasitasi ile sürekli oyaliyorlar.Esenler’de CEM EVI istiyoruz. Belediye Baskani Göksu, bize askeri alanin istimlak edilecegi bölgeden yer vereceklerinin sözünü vermislerdi.  Askeri alanda yapilacak planlarin içine cem evi yerinin de koyuldugunu ve kiralarini kendilerinin karsilayacagini söylemislerdi. Ama en son yapilan planlarda, yaptiklari plan içinde cem evi yeri ayirmamislar” 


 
“Bizleri baskan yardimcilari vasitasi ile sürekli oyaliyorlar”
Özdemir: “Bugün bu basin açiklamamizin sebebi sizlere yasadigimiz sürece iliskin bilgi vermek ve sizlerin de fikirlerini alarak bir yol haritasi çikarmak. Sevgili canlar; bir süredir yaklasik bir aydir Esenler belediyesi ile cem evi yeri ile ilgili görüsüyoruz. Bizleri baskan yardimcilari vasitasi ile sürekli oyaliyorlar. Sürekli bir seyler söyleyerek oyalaniyoruz ve yer bulun kirasini ödeyecegiz dediler. Yer buluyoruz o çok pahali veremeyiz diyorlar. Burayi verin diyoruz baskasina verildi diyorlar.
 
Her yeri menzilcilere bilmem ne tarikatlarina veriyorlar. Daha sundan 1,5 sene önce bu tarikatçilarin neler yaptigini hep birlikte yasadik ve gördük. Simdi baska tarikatlara yine bütün belediye imkanlarini devlet imkanlarini seferber ediyorlar ve sonuç ne olacak peki 5-10 sene sonra baska bir tarikatçi grup mu basimiza bombalar firlatacak. Ayni seyleri tekrar etmek ayni sonuçlari dogurmayacak mi? Bu tarikat iyi bu tarikat kötü diyenler daha dün bu FETÖ’cülere hizmet hareketi demiyor muydu? Simdi koro halinde ne kadar küfürler etseler de dün hep beraber kol kola olduklarini birlikte olduklarini hepimiz biliyoruz. Bütün belediye imkanlari binbir çesit tarikatlara peskes çekiliyor. Her sokakta ki kur-an kurslari ilim yayma cemiyetleri bilmem ne derneklerinin bütün masraflari belediye tarafindan misli misli karsilaniyor. Yok, hangi hocayi getirecegiz. Sohbet yapilacak belediyeden su kadar para aliniyor. Yok, hangi türbeyi ziyarete gidecegiz. Belediyeden bir sürü paralar aliniyor.
 
Bugün Esenler de en iyi ticaret en karli yatirim din-tarikat ticaretidir. Bütün masraflarini belediye karsilar. Hiçbir maliyet dertleri yok. Biz kimsenin inancini yasamasina karsi degiliz. Kimse inançlarindan dolayi baski göremez ve varsa bu tür baskilar kaldirilmalidir. Her insan inancini özgürce yasamali ve ögrenmelidir. Yillardir her etkinligimizde israrla tekrar ediyoruz her etkinlik açiklamamiza bakin ayni cümle vardir.
 
Baskalarinin inancina saygi duymayanlarin kendi inancina saygisi olmaz. Yillardir ayni cümleyi söylüyor ve yillardir sadece bunu istiyoruz. Bizim inancimiza saygi gösterinBizim inancimiza saygi göstermeyenler, bizden saygi, bizden oy beklemesinler. Artik bizden durmamizi da beklemesinler. En son sanki biz oraya çok hevesliymisiz gibi bize askeri alanin istimlak edilecegi bölgeden yer vereceklerini oradaki planlarin içine cem evi yerinin de koyuldugunu ve kiralarini kendilerinin karsilayacagi sözü verilmisti. Ama en son gördük ki o plan içinde de bize bir yer verilmemis. Bu arada yanlis anlasilmasin biz bu projelerin hiç birini kabul etmiyoruz. Kentsel dönüsüm dedikleri kentsel yagma ve talan projeleridir. 
 
Biz bunlari kabul etmiyoruz ama gerçek yüzleri iste budur. 10-15 yil sonra anca bitmesi planlanan bir projede bile yerimiz yok. Orda bile yalandan bir yer göstermiyorlar. Biz orayi zaten kabul etmiyoruz. Bizim ihtiyacimiz acildir. 10 yil ötelenecek bir durum degil. Biz ESENLERDE CEM EVI istiyoruz. Ve simdi istiyoruz. Daha dün ki seçim beyannamelerinde diyorlar ya; irfan merkezleri olan cem evlerine yasal statü verecegiz, diye su cümlede bile inanç merkezi demekten nasil kaçtiklarini da görüyoruz. Elbet ama sayin yetkililer elinizi tutan mi var verin o zaman yasal statü. Nedir bugün sizi engelleyen… Kim karsi çikiyor da seçim vaadi olarak bizlere böyle yalan vaatler de bulunuyorsunuz. Peki, bizler gerizekalimiyiz ki, 1 Kasim 2015 seçimlerinde dediklerinizi unutalim siz aynen su sekilde demediniz mi… “Geleneksel irfan merkezleri ve cem evlerine hukuki statü taniyacagiz” Ayni sekilde, geleneksel irfan merkezlerinin ve cem evlerinin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için 5393 sayili Belediye kanunu ,3194 sayili imar konunu ile 6446 sayili elektrik piyasasi kanununda gerekli degisiklikleri yapacagiz. Simdi ayni cümle ile yine ayni seçim rüsvetini teklif ediyorsunuz.
 
Siz, Alevileri baskalariyla mi karistiriyorsunuz. Bizler belleksiz cahil insanlar degiliz. Bizleri seçim rüsvetleriyle ihale paylariyla is vaatleriyle kandirdiginiz insanlarla karistirmayin. Biz Hz. Hüseyin ‘in soyundaniz. Sonuç olarak canlar tekrar gördük ki, bunlar bizlere 10 yil sonra da bir yer vermeyecekler, 20 yil sonra da bir yer vermeyecekler. Bunlari teshir etmek ve bizlere sürekli söylendigi için iste gidin kibarca, usulünce isteyin verirler dendigi için her yere gittik. Bizim gitmedigimiz yer kalmadi. Valiye de kaymakama da onlarca kez Belediyeye de ve en son olarak AKP Esenler ilçe baskanligina da gittik. Ve son sözlerimizi söyledik. Artik onlar düsünsün. Yarin yine onlar gelecek kapimiza oy verin diyecekler. Bizi seçin diyecekler ve en basta orda verecegiz cevabimizi . Esenler de suan bitmis olan 50 tane camii var . arkadaslar biliyorsunuz bizim camiiler nedense yillarca sürer bitmez. Uzun yillar camilere yardim toplanir. O yüzden bitmis diyoruz. En az 50 camiinin oldugu esenler de biz sadece inancimizi yasayabilecek çocuklarimiza aktarabilecek bir(1) tane cem evi istiyoruz. Tekrar etmek gerekirse , Biz Esenlere cem evi istiyoruz. Inancimiza saygi istiyoruz.
Esenler Anadolu canlar cem evi



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı