Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Özden: `Yumusak Tükürügün Sakala Zarari Vardir`

Özden: `Yumusak Tükürügün Sakala Zarari Vardir`

Geçen hafta Ana muhalefet partisi CHP`nin düzenledigi kentsel dönüsüm paneli ile ilgili Esenler`de bir yerelin yaptigi haber-mansetlerde panelistlere agir sayilabilecek ithamlarda bulundu

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Özden: `Yumusak Tükürügün Sakala Zarari Vardir`

Geçen hafta Ana muhalefet partisi CHP’nin düzenledigi kentsel dönüsüm paneli ile ilgili Esenler’de bir yerelin yaptigi haber-mansetlerde panelistlere agir sayilabilecek ithamlarda bulundu.

Adi geçen gazetede “Esenler`i bilmeden sallayan vekil, sirf muhalefet olsun diye atip tutan milletvekili, elestirileri yanlis ve bir o kadar da fos, sallama sayin vekil, bilmiyorsan neden konusuyorsun sayin vekil, iftirada usta, insafsizca inkâr eden usta, yalani rahatlikla söyleyebilen…” biçiminde baslik ve tirnak içi yazilanlara ve gelecege iliskin:

CHP Ilçe Baskani Halil Özden gazetemize açiklamalarda bulundu;

Besyüzbin Kisiyi Yakindan Ilgilendiren Ve Hayati Önem Arz Eden Bir Konu

Özden “Ilçemizde yasayan bes yüz bin kisiyi yakindan ilgilendiren ve hayati önem arz eden bir konuda sayin milletvekilimizi ilçemize davet ederek bir panel verdik. Ben sahsim açilis konusmamda ve sayin milletvekili de konusmasinin basinda kentsel dönüsüme karsi olmadigimizi vurguladik. Karsi olmamiz da mümkün degil dedik. Sosyal demokrat bir anlayisla ilk kentsel dönüsümü Ankara’da uygulayan biziz dedik.
Sözlerimizin basindan itibaren bunu söyleyerek halkimiza ve esenler halkina anlatmak istedigimiz kentsel dönüsüm nedir, ne degildir anlaminda yardimci olmaktir. Ve Milletvekilimiz ve panelistlerimiz bu konuda deneyimlerini bilgilerini katilimcilar ile paylastilar.

Yalan Ve Iftiralarin Sonu Pek De Iyi Olmaz
Simdi benim de okuyunca üzüldügüm bu yazilari yazan arkadasa gazeteci diyebilir miyiz? Bu haberin gazetecilik ahlakina uygun olup olmadigini bir düsünmek lazim. Ben sahsen bagdastiramiyorum. Kendine gazeteciyim diyen bu arkadas bilmelidir ki, yalan ve iftiralarin sonu pek de iyi olmaz. Bir gazeteci ahlaka uygun olmayan biçimde yalan ve iftira atarsa gazeteciligi bizim gözümüzde bu günden itibaren bitmis olur.

Kendi bölge milletvekiline, bu konuda tezler hazirlamis, doktora yapmis profesör olmus, deprem ve kentsel dönüsüm konusunda uzman bir milletvekiline laflari bos çikti, palavra atti gibi sözlerle ithamda bulunmak ayiptir. Açikça ayip etmis olurlar ve saygisizlik yapmis olurlar. Milletvekilimiz profesör doktor unvani olan bir akademisyendir. Bilmiyorlar ise ögrenecekler. Kendisine Gazeteciyim diyen bu insani yazdiklarindan dolayi kiniyorum.

Bu arkadas bilmeli ki panelistlerimizi o kürsüye çikarirken geçmiste neler yaptiklarini ve kim olduklarini gayet iyi biliyorduk. Onlarin esenler hakkinda çok genis bilgiye sahip olduklarini da biliyorduk. Esenler ve kentsel dönüsüm hakkinda bilgilerinin ne kadar derin oldugunu herkes gördü. Bu yaziyi kaleme almak zorunda kalmalari da korktuklarinin ve isin gerçegi.

Panelistlerimizin bilgisizliginden bahsediyor bu gazeteci.  Ama kim olduklarini iyi biliyor bilmiyorsa da yakinda ögrenir. Anlasilan bu gazeteci ya Esenlerden bir haberdir ya da çamur at izi kalsin mantigi gütmektedir.

Bizim Kamuoyuna Duyurmak Istedigimiz


Bizim kamuoyuna duyurmak istedigimiz ve duyurdugumuz neydi; kentsel dönüsüme karsi degiliz. Esenler’de yapilan dönüsüm ile ilgili geçmis örneklerden dersler çikararak halkimizi uyarmak ve bilgilendirmek. Istedigimiz ve yaptigimiz budur.

Bilgilenmeden bir yere imza atmayin, öncelikle mahallenizde kalmayi isteyin, komsularinizdan hemserilerinizden ayrilmayin, komsunuzu hemserinizi kaybetmeyin dedik fena mi yaptik. Size sözlesme imzalatirken dairenizi burada verecegiz diyorlar bundan önce yaptiklari ortada vatandaslarimizi Kayabasi’na gönderiyorlar, Fatih bölgesi ile ilgili bu yerlerde simdi villalar var. Vatandaslar yerlerini terk etmek zorunda kaldilar bunlar dogru degil mi. Bu bir tehcir degil mi?

Bu Gazetenin Milletvekilimize Ve Panelistlerimize Yapmis Oldugu Hakareti Kendilerine Iade Ediyorum

Bu anlamda bu gazetenin milletvekilimize ve panelistlerimize yapmis oldugu hakareti kendilerine iade ediyorum. Bu gazetenin daha önce de yaptigi gaflar var. Hakkimizda sahsimi hedef alarak tükürdügünü yaladilar diye haber yaptilar. Ancak ben kendine gazeteciyim diyen bu adami ciddiye almadigim için cevap vermedim.

Ben tükürdügümü bu yasima kadar asla yalamadim, hiçbir kudrette yalatamaz. Tükürügünü yalayanlar ortada. Bu arkadas yalan dolan ile bir yere varilamayacagini bilmelidir. Bu arkadasi herkes taniyor. Nerede görev yaptigini Nerede yönetim kurulu oldugunu herkes biliyor. Ancak sunu iyi bilmeli ki tuttugu tarafa da bilmeden zarar veriyor. Önce onlara sonra da kendisine zarar veriyor, bunlari yapmasin.

Buradan AKP ilçe baskanina da seslenmek isterim. Sayin baskan hukukçudur. Yaninda kimlerin oldugunu iyi bilsin, bu gibi tiplerden fayda yerine zarar gelir. Bu gibi yanindaki arkadaslar hem ilçe baskanina hem de belediye baskanina zarar vermis olurlar derim. Bu arkadasin uyarilmasi gerektigine inaniyorum.

Belediye Baskanimiz Ile Ilgili Bu Güne Kadar Agzimizdan Yanlis Bir Laf Çikmamistir

Bizim belediye baskanimiz ile ilgili bu güne kadar agzimizdan yanlis bir laf çikmamistir. Söyledigimiz sudur, yaptiginiz her dogru ve iyi isi destekleriz, yanlislariniza da karsi çikariz.

O gün o panelimizde ne benim ne de panelistlerimizi agzindan sayin belediye baskanimiz hakkinda yanlis bir söz çikmamistir. Duyan varsa söylesin. Yeri gelmisken sunu da belirteyim. Zeytinburnu Sümer mahallesinde yapilanlari biliyoruz. 160 bin metrekare kamulastirilmis, 14 bini yapilmis, 16 bin metrekare yesil alan ayrilmis geri kalani bilinmiyor. Biz bunlari vurguladik. Sulukule örnegini hatirlattik.

Esenler Belediyesi de böyle yapacak demedik. Sadece önerilerde bulunduk. Böyle yapmasa iyi olur dedik. Sorunlarinizin çözümü teknik bilgi için ilçe baskanligimiza müracaat edebilirsiniz, sorunlara uzman kadrolarimizla yardimci olacagimizi söyledik. Ne var bunlarda. Konusmamin basinda vurguladim. Bülbülü altin kafese koymuslar ah vatanim demis. Yani esenlerli hemserilerimizi birbirlerinden ayirmasinlar dedik. Söyledigimiz insanimiz birakin yerlerinde kalsin. Sayin Basbakan da söyledi ben yikarim geçerim diye. Yikar geçersin de bu halk öyle büyük bir halktir ki günü geldigi zaman bu halk da bunlari yikar geçer.

Yumusak Tükürügün Sakala Zarari Vardir

Iktidarda olanlar karsilarinda zayif bir muhalefet olsun arzu ederler. Yani yumusak muhalefet isterler. Ben bilirim ki yumusak tükürügün sakala zarari vardir. Bu anlamda ben yumusak tükürmem. Tüm haksizlik ve adaletsizligin üzerine acimasizca giderim. Onlarin arzuladigi gibi bir ilçe baskani yok karsilarinda. Her gün fakir fukaranin yanindayiz, her gün mahalleleri dolasiyoruz. Hiç de söylendigi gibi degil gerçekler can yakici.

Bu yüzden korkuyorlar. Ancak korkunun ecele faydasi yoktur. Bizi hak ve halk için çalisiyoruz çalismaya da devam edecegiz. Hiçbir siyasi beklentim de yok yetmis iki yasindayim sükür her seyim var. Yilmadan çalisip partimizi Esenler’de iktidara tasiyacagim. Benim için gece gündüz mevhumu yok, gece gündüz durmadan çalisacagim.

Yalancinin ve iftiracinin mumu yatsiya kadardir. Bu zihniyetin mumu 27 Mart 2014 tarihinde sönecektir. O tarihe kadar mumlari yanacak ondan sonra da sönecektir. 27 Mart 2014 yerel seçimlerinde yanan mumlari veya yandigini zannettikleri mumlarini söndürecegiz.  CHP zihniyeti sosyal demokrat bir zihniyettir. Sosyal demokrat belediyeciligi Esenler’e, Istanbul`a ve Türkiye’ye her seye ragmen yerlestirecegiz diyorum.

Araciliginiz ile son olarak Esenler halkina saygilarimi sunuyorum. Her zaman, gece gündüz yanlarinda ve emirlerinde oldugumuzu bilsinler.”

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli