Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Özgecan Için Ayaktayiz!

Özgecan Için Ayaktayiz!

Birlesik Haziran Hareketi Esenler bilesenleri Facebook sayfasindan yaptigi açiklamada bugün Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda ?Özgecan Aslan`i yakan gericilige karsi ayaktayiz? protesto açiklamasi yapacak.

 

 Özgecan Için Ayaktayiz!

“Özgecan Aslan’i yakan gericilige karsi ayaktayiz”

Birlesik Haziran Hareketi Esenler bilesenleri Facebook sayfasindan yaptigi açiklamada bugün Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda “Özgecan Aslan’i yakan gericilige karsi ayaktayiz” protesto açiklamasi yapacak.

Özgecan Için Ayaktayiz!

20 yasinda bir üniversite ögrencisi olan Özgecan Arslan, evine gitmek üzere bindigi minibüste tecavüze ugradi, üç erkek tarafindan bogazi kesildi, cesedi yakildi ve bir dere yatagina atildi. 

Özgecan’in katilleri, yillardir ülkemizi her türlü karanligin içine sokmaya çalisan AKP zihniyetinin uzantilaridir. Çünkü bu zihniyet, kadinlari ikincil birey olarak görüyor, küçücük kiz çocuklari ile evlenmeyi “caiz” sayiyor, annelerinin diz kapaklarindan, hatta oyuncak bebeklerden bile tahrik oluyor. Bu zihniyet, kadinlarin kahkaha atmasini iffetsizlik sayiyor, bu zihniyet hamile kadinlarin sokaga çikmasini terbiyesizlik sayiyor. Türkiye’de siddete maruz kalan, öldürülen her bir kadinin sorumlusu, kadin düsmani politikalarinin temsilcisi AKP iktidaridir. 

Özgecan’in katledilmesinden AKP iktidari sorumludur.
AKP iktidarinda kadinin adi yok. Bu karanlik zihniyetin kadinlara dayatmaya çalistigi seyler; kadinlarin en az 3 çocuk dogurmasi, evinde oturmasi, tecavüze ugradiysa tecavüzcüsüyle evlenmesi, kadin ve erkegin esit olmadigi safsatasina inanmasi… Ilimli veya radikal fark etmiyor, AKP’nin yaymaya çalistigi gericilik kadini hedefine koyuyor. Kadinlara ‘’ya erkegin kölesi olup itaat edeceksin ya da erkek tarafindan tecavüz edilmeyi, dayak yemeyi, öldürülmeyi hak edeceksin’’ deniliyor. Bu karanlik düzen kadinlari yakiyor.

Bizler, kadin düsmani AKP düzenini yikacagiz! 

Bizler insanliga düsman bu karanligi aydinliga kavusturacagiz!


Özgecan’i yakan gericilige karsi ayaktayiz!

Birlesik Haziran Hareketi Esenler



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli