Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Özgecan için kadinlar meclise

Özgecan için kadinlar meclise

Özgecan`i utanarak hem de erkekligimizden utanarak, uzun bir yolculuga gönderdik.

 Özgecan için kadinlar meclise

Özgecan’i utanarak hem de erkekligimizden utanarak, insanligimizdan utanarak uzun bir yolculuga gönderdik. Özgemizden özür dilemek, bu özrü haykirmak istiyorum. Biz Özgecan’larimizi bu sistemin magduru ettik. Kurulmus hukuk düzeni, süslenmis sokaklar, her sey bizim için, her sey özgecan’imiz için diye hava atanlar yaptiginiz yanlislarla cana kiyanlar iyi diye bizlere yutturdugunu zannettiginiz her sey kötü çikti. Özgecan’i,  aramizdan alan bu sistemin besledigi vahsi yaratik ve insanliktan nasiplenmemis kisileri siz yarattiniz. Utaniyorum sizden, utaniyorum bu vahsi yaratiklardan ve utanarak bu bebegimizin vahsice ölümüne yüregimiz yaniyor. Aramizdan alinisini kalbimize basarak gözyaslarimizi akitiyoruz “Cennet analarin ayaginin altindadir” sözünü hatirlayarak.
 
Özgecan’in vahsice ölümü bu sistem içindeki aktörler basta olmak üzere herkesi iyilik melegi yapti. Geçmiste oldugu gibi Timsah gözyasi dökenler ve kisa bir sürede unutulanlar, unutturanlar, ülkemin iktidarlari, yönetenleri bu günahin altindan kalkamayacak olanlar, olmaz olun. Biliniz ki iki elimiz yakanizda. Bu canavari siz yarattiniz. Biz erkekligimizden utandik. Ya siz!
 
Reformcu iktidar hesap vermeli. Döneminizde egitim sistemi allak bullak oldu, yargi ayaklar altina alinti, devletin tüm kurumlari partilesti, sokaklar korkumuz oldu, devlet eli ile islenen cinayetler, eli biçakli, köse baslari uyusturucu saticilari ve uyusturucu müptezeli olmus gençlerle kusatilmis ve yarinindan umudu olmayan bir halk yigini yaratanlar bugün gözyasi döküyor. Söyledik “bu sistem vatansever degil vatan haini, insan sever degil toplum düsmani” yetistirir. Bunlarin varsa yok sasi basa takilan bir bez parçasi. Geçmisi unuttunuz, Soma faciasi, gezi katliami, is kazalari ve yargisiz infazlari, bari bunu unutmayin. Zaten unutma sansiniz yok! Bu utanç ömür boyu yakaniza asili kalsin, madalyaniz olsun.

Çocuklarimizi birakin, bizler sokaklarda, aksamlari hava karardiginda korkusuzca dolasabiliyoruz mu? Bu ülkede yasamaktan dolayi huzurlu mu’yuz? Bir hukukunuz bir sosyal projeniz mi var. Kültürel bir çalismaniz mi var. Ülkem yangin yerine dönmüs, huzuru, güveni paketlerle, polis siddeti ile kanunlarla saglamak isteyenler bu cinayetleri birakin önlemeyi çogalmasina isik yakanlardir. Ne kadar çok cinayet islersen o kadar kahraman olur ve destan yazarsin derseniz ve bu zihniyette diretirseniz, bunun adi fasist düzen, yönetenlerin ise katiller olurlar. Devletin adi ise polis devleti olur.
 
Iste tam zamani CHP bir yol haritasi çizdi. Sizinde tepkilerinizde samimi iseniz “islenen bu vahsetin adi erkek” olduguna göre kimliginizi içinizden söküp adamayacaginiz bir gerçek, ama gelin su mecliste ilk defa bir isi yapin hem de CHP’nin yaptigi gibi, kimliginizi degistirmeden çok seyin yapitligini gösterin. Kadinlarimizi yüce meclise tasiyacak yasalari çikarin ki belki bu günahiniz biraz hafifler.Bu sapik cinayetlerinin utancini azaltabilmenin tek yolu kadinlari hayata ve siyasete aracisiz kotasiz tasiyarak yönetim kadrolarinda olmalarini saglamaktir.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı