Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Pakdemirli ve Göksu neden bulustu

Pakdemirli ve Göksu neden bulustu

Tarim ve Orman Bakanligi koridorlarinda konusulanlari bugünkü kösesinden paylasan Gazeteci Tolga Sardan, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece ve Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu'ya bazi sorular yöneltti.

T24 yazari Tolga Sardan, Tarim ve Orman Bakanligi'nda yasanan 'siber saldirilari' hatirlatarak, olayin ardindan yasananlarla ilgili sorular sordu.

"Bakan Pakdemirli, beraberinde Bakan Yardimcisi Isikgece oldugu halde Tevfik Göksu'nun agabeyi Ali Göksu'nun ogluna ait Basaksehir'deki yazilim ofisini ziyaret etti mi? Burada Ali Göksu ile görüstü mü?" diye soran Sardan, "Bu konu, son dönemde Tarim ve Orman Bakanligi koridorlarindan yansiyanlar arasinda" ifadelerini kullandi.

Tolga Sardan’in, bugünkü kösesinden "Pakdemirli ve Göksu'nun bulusmasi" baslikli bölüm söyle:

“Büyüteç'in takipçileri, son dönemde Tarim ve Orman Bakanligi'nda yasanan bazi gelismeleri gündeme tasidigima tanik oldular.

Bu yazinin konusu da yine ayni kurum olacak. Ancak aktaracagim olayin kahramanlari bu kez biraz daha taninmis kisiler.

Olayin içindeki önemli kisilerden birisi Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli. Digeri, Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece.

Üçüncü önemli isim, son günlerde Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) koridorlarinda konusulanlari kamuoyuna aktaran Istanbullu siyasetçi Tevfik Göksu.

Esenler Belediyesi Baskani Göksu, hatirlanacagi üzere ayni zamanda IBB Meclisi'nin AKP Grup Baskan Vekili.

Göksu, AKP'nin IBB'yi kaybetmesinden sonra belediye meclisinde ilginç açiklamalarla gündemde. Son olarak IBB'de terör örgütü üyelerinin çalistirildigi iddiasinin arastirilmasi amaciyla Içisleri Bakanligi'nin baslattigi özel teftis hakkinda "Belediye koridorlarinda konusulanlar var. Fiilen x, y, z deme sansina sahip degilim ama koridorlarda çok dillendiriliyordu. Bakanimiz dillendirilen seyi isimlendirdi" demisti.

Gazeteci Ismail Saymaz'a konusan Göksu, "Bir insani net tespit olmadikça bir konuyla ilgili isimlendirmek hakkaniyet ve hukuk adina dogru olmaz. Elbette bilgimiz var. Bakanimizin elinde datalar var. Benim elimde öyle bir data yok. Kalkip da zanla öyle bir ifadeyi kullanmak vicdanen dogru olmaz" degerlendirmesini yapmisti.

"BAKANLIGIN VERILERI ELE GEÇIRILDI" IDDIASI

Sira olayi aktarmaya geliyor.

Olayin takvimsel süreci, ülkenin bati bölgelerinde çikan orman yanginlarindan 1.5 – 2 ay önce.

Yani, haziran – temmuz dönemi.

Bir baska deyisle, Tarim ve Orman Bakanligi'na ait internet sitelerine yönelik bilgisayar korsanlarinca (hacker'lar) siber saldiri gerçeklestirildigi iddia edilen günler.

Iddia o ki; bilgisayar korsanlari, bakanligin bilisim sistemlerine yönelik gerçeklestirdikleri sanal saldirilar ile ülkenin tarim, gida ve hayvancilik konularindaki tüm verilerini ele geçirdi.

Gerçi bakanlik, veri ve bilgi çalinma iddiasini kabul etmeyip "sistem kilitlendi" açiklamasini yapmisti.

Özetle bakanligin bilisim siteminde güvenlik açigi bulundugu iddiasinin dillendirildigi günler.

3 SORU

Kisileri, takvimi ve kismen de olayin basini anlattiktan sonra konuyu Bakan Pakdemirli ve Baskan Göksu'ya yönelik ortak sorularla gelistirmeye çalisayim.

Iste sorular:

  • Bakan Pakdemirli, beraberinde Bakan Yardimcisi Isikgece oldugu halde Tevfik Göksu'nun agabeyi Ali Göksu'nun ogluna ait Basaksehir'deki yazilim ofisini ziyaret etti mi? Burada Ali Göksu ile görüstü mü?
  • Ofiste, Tevfik Göksu'nun avukat agabeyi Ali Göksu ile görüsmesi dostluk çerçevesinde miydi? Yoksa bakanlikça alimi yapilacak yaklasik 1 milyar liralik güvenlik yazilimi ihalesi konusunu mu görüstü?
  • Ihalenin sonucu ne oldu? Göksu ailesi, yazilim ihalesine nasil bir katki verdi? Katki karsiliginda herhangi bir maddi gelir elde etti mi? Yoksa ayni zamanda siyasi destek yaratacak bir ihale çalismasi miydi?

Bu konu, son dönemde Tarim ve Orman Bakanligi koridorlarindan yansiyanlar arasinda.

Pakdemirli ve Göksu, üç soruya yanit verirlerse Büyüteç bu yanitlara açik olacak."



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı