Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

544 Parsel`den Kimler Nemalaniyor?

544 Parsel`den Kimler Nemalaniyor?

CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Sahin, Mayis ayi ilk oturumunda verdigi önergelerle AKP`lileri uyardi. Sahin,?Belediye Baskaninin Kamu yarari ve Kentsel dönüsüm amaçli kullanacagini söyledigi 544 parselde plan degisikligi yapilarak Ihale yoluyla

 544 Parsel’den Kimler Nemalaniyor?


CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Sahin,  Mayis ayi ilk oturumunda verdigi önergelerle AKP’lileri uyardi. Sahin,”Belediye Baskaninin Kamu yarari ve Kentsel dönüsüm amaçli kullanacagini söyledigi 544 parselde plan degisikligi yapilarak Ihale yoluyla ticari bir sirkete satisini halkimiza açiklamali”.
 
CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Kemal Sahin, resimlerle belgeleyerek hazirladigi önergeleri meclis baskanina sundu. Meclis baskaninin okudugu önergeler, oylandiktan sonra oybirligi ile kabul edilerek komisyonlara havale edildi.
Sahin, Esenler belediyesini yaptigi faaliyetleri takip ettigini ve nerede nasil bir çalisma yapildigini, verilen ihalelerin kimlere, hangi sartlarda verildigini takip ettigini söyleyerek açiklamada bulundu.
 
Sahin,”halkimizin bizlere güvenerek verdigi oylarla seçilmis meclis üyeleriyiz. Görevimizi laiki ile yapmak için ugrasiyoruz. CHP’li meclis üyeleri olarak, halkimizin yararina olmayan uygulamalarin karsisinda durdugumuz gibi, halkimizin menfaatine olan islerde her türlü destegi vermeye haziriz” dedi. 
 
Kamu yarari ve Kentsel dönüsüm amaçli kullanacaklari bahanesi ile plan degisikligi yaptiklari yeri Ihale yoluyla satmislardir.
 

Iste CHP’li Sahin’in verdigi yazili soru önergesi
Istanbul ili, Esenler Ilçesi, Turgut Reis Mahallesi, Okul Caddesi, 416-418 ve 421 sokaklari arasinda kalan 544 parsel; 13.03.2013 onanli 1/1000 ölçekli Esenler Uygulama Imar Planinda kismen Park Alani, kismen Yol Alani ve B-4 yapilanmada Konut Alaninda, kalan imar adalarinin toplaminin yaklasik 6050 m2dir. Mevcut sartlarda bu alanda yaklasik 17500 m² insaat alani yapilabilecegi, ancak itiraza konu teklif ile yapilasmaya konu edilen alanin imar yollari ve park alaninin bir kismi iptal edilerek yaklasik 10480 m² ye çikarildigi, teklif edilen yapilasma sartlariyla birlikte ( TAKS:0.50 KAKS:3.00 ) yaklasik 31.500 m² insaat alani olusturuldugu, emsal harici alanlar da dikkate alindiginda bölgede olusacak yapi kitlesinin toplam insaat alaninin 31.500 m²nde üstüne çikacagi görülmüs olup, nüfus, trafik ve bina yogunlugunu da arttiran 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Plani degisikligi Istanbul 9. Idare Mahkemesi tarafindan 21.10.2016 tarihinde Iptal edilmistir.

Imar plani iptal edilen, etrafi sac panellerle kapatilan, 544 sayili parsel üzerinde yapimi devam eden 1 Zemin ve 1 Normal katli bina ile ilgili olarak;
* Belediyemiz Imar Müdürlügünce Imar Kanunun 32. ve 42. Maddeleri uyarinca islem tesis edilmismidir? ( Yapi Tatil Tutanagi, Yapi Mühürleme, Yikim Karari ve Para cezasi ) ayrica Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundunuz mu?
* Belediyemiz Imar Müdürlügünce Imar Kanunun 32. ve 42. Maddeleri uyarinca islem tesis edildiyse yapilan imalatin devamina neden göz yumulmaktadir?
Tarafimiza yazili cevap verilmek üzere Önergemizin Baskanlik Makamina havalesini arz ederiz.
 



  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 18.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı