Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

“Pazari Dolasip Eve Elimiz Bos Gidiyoruz”

“Pazari Dolasip Eve Elimiz Bos Gidiyoruz”

Esenlerde Havaalani mahallesinde Sali pazarinda konustugumuz vatandaslar “Su an sadece üzüm ve kabak alabildim eksik çok ama alamiyoruz. Fiyatlar cep yakiyor. Durum böyle olunca da pazari dolasip eve elimiz bos gidiyoruz’ diye konustu.

“Pazari Dolasip Eve Elimiz Bos Gidiyoruz”

Haber: Pinar Budak

Ülkemizin içinden geçtigi bu zorlu dönemde meyve ve sebzeye gelen zamlar üzerine pazara inerek halkin nabzini tuttuk. Vatandaslar durumdan sikâyetçi olduklarini ve fiyatlarin cep yaktigini belirtti.

Esenler Havaalani mahallesinde kurulan Salipazari ve Turgutreis mahallesinde kurulan Persembe pazarina giderek zamlardan sonra hem saticinin hem de alicinin fiyatlardan ne derece etkilendigi arastirdik. Tüketici esnaftan, esnaf toptancidan dert yaniyor.

Pazarin son durumu hakkinda soru yönelttigimiz Saduman Hanim ‘ Artik nasil geçinecegimizi bilemiyoruz pazara geldik ancak hiç bir sey alamadik. Su an sadece üzüm ve kabak alabildim eksik çok ama alamiyoruz. Fiyatlar cep yakiyor. Durum böyle olunca da pazari dolasip eve elimiz bos gidiyoruz’ diye konustu.

“6 liraya domates olur mu hiç!”

Ismini vermek istemeyen bir hanim ablamiz dapazardan oldukça sikayetçiydi  ‘her sey çok pahali, daha önce 2 liradan aldigimiz biber 4 lira, 2,5 liradan aldigimiz domates ise 6  - 7 lira olmus. Bu sene buzdolabina kis için hiç bir hazirlik yapamadik. Önceden kislik erzagimizi hazir bulundururken suanda günü birlik ihtiyacimizi zor karsiliyoruz. Yaz günü böyle olan fiyatlar kisin ne olur bilemiyorum. Geçen gün toruna okuldan esofman takimi istediler gittik sorduk 100 lira dediler. Ben bu fiyat artislarinin çogunu esnafin yaptigini düsünüyorum. Bu durumdan faydalanarak fiyatlari artiriyorlar’ diye konustu.

“Bizler De Müsteri Gibi Durumdan Sikayetçiyiz”

Durumun son derece kötü oldugunu belirten pazar esnafindan Yusuf Bilik  ‘Bizler de müsteri gibi bu durumdan sikayetçiyiz. Daha önce halden 3,5 liraya aldigimiz üzüm simdi 4,5 lira oldu. Aliyoruz ama satamiyoruz. Fiyatlar müsteriye agir geliyor. Ben bu durumun geçici olacagini düsünüyorum. Henüz sera domatesi çikmadi, o çikinca fiyatlarda da bir düsüs olacagini umuyorum’ dedi.

 “Orasi su an bombos, kimse dogru düzgün gelip gitmiyor”

Yusuf Bilik Fevzi çakmak mahallesinde yapilan Adem Bastürk Kültür Merkezi’nde yapilan pazar yeri ve kültür merkezini elestirerek “burasi yapilip islevsiz bir sekilde birakildi. Okul yapilmis olsa idi en azinda çocuklarimizin yararina olurdu” diyerek sözlerine söyle devam etti. ‘Bunun disinda Esenler’in en önemli sorunlarindan birinin de egitim oldugunu düsünüyorum. Ben Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturuyorum. Çocugum Engin Can Ilk Ögretim Okulu’nda 55 kisilik sinifta okuyor. Bu derece kalabalik olan siniflarda çocuklarimiz hiçbir sey ögrenemiyor bu yüzden çocuklarimizi mecburen dershanelere yönlendirme durumunda kaliyoruz bu da omuzlarimiza ayri bir külfet yüklüyor. Belediyemiz geçtigimiz senelerde yine Fevzi Çakmak Mahallesi’ne  Adem Bastürk Kültür Merkezi’ni insa etti. Orasi su an bombos, kimse dogru düzgün gelip gitmiyor, bosuna yapilmis bir bina oldugunu düsünüyorum. Onun yerine bir okul yapabilirlerdi ve hem bizleri hem de çocuklarimizi böyle zor durumda birakmamis olurlardi’ dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli