Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Pehlivan ve Terkoglu cezaevinden çikti

Pehlivan ve Terkoglu cezaevinden çikti

Oda Tv davasinda tahliye olan Baris Pehlivan ve Baris Terkoglu cezaevinden çikarken TÜBITAK raporuyla davanin çöktügünü söyledi. Pehlivan "Bizim neden disarida oldugumuz degil, onlarin neden içeride oldugu haber" dedi

ISTANBUL - ODA TV davasinda yargilanan ve 20 aydir cezaevinde bulunan gazeteciler Baris Pehlivan ve Baris Terkoglu , tahliye kararinin ardindan Silivri Cezaevi’nden çikti. Yakinlariyla kucaklastiktan sonra açiklama yapan Pehlivan, "Son TÜBITAK raporu ile birlikte Oda Tv davasi bitmistir" dedi. Terkoglu ise, "Bu hapishanenin duvarlari, sadece içeridekilere degil, bütün ülkedekileri çevirmis durumda" diye konustu. 

Tahliye kararinin verilmesinin ardindan Baris Pehlivan ve Baris Terkoglu ’nun yakinlari Silivri Cezaevi önünde toplandi. Baris Pehlivan ’in esi Aysel Pehlivan ve Baris Terkoglu’un esi Özge Terkoglu yakinlarina sarilarak sevinçlerini paylasti. 20 aydir cezaevinde bulunan Terkoglu ve Pehlivan’i karsilamaya gelenler arasinda ayni davada yargilanan ve daha önce tahliye edilen gazeteci Müyesser Yildiz , Nedim Sener , Ahmet Sik , Coskun Musluk , Sait Çakir ile CHP Istanbul Milletvekili Aykut Erdogan ve gazeteci Aysenur Arslan da vardi. 


DOMUZDAN IKI KIL DAHA KOPARDIK 


Müyesser Yildiz , Nedim Sener , Ahmet Sik , Coskun Musluk veSait Çakir , arkadaslarini karsilamak için tekrar geldikleriSilivri Cezaevi önünde hatira fotograf çektirdi. Bu siradaAhmet Sik , "Domuzdan iki kil daha kopardik" diye konustu. 


ALKIS VE SEVINÇ ÇIGLIKLARI ISTEMEDILER 


Pehlivan ve Terkoglu saat 23.55 siralarinda cezaevinden çikti. Bu sirada Baris Pehlivan içeride bulunan arkadaslari oldugu için alkis ve sevinç çigligi istemediklerini söyledi. Ancak yine de yakinlari her iki Baris’i da alkislarla karsiladi. Pehlivan ve Terkoglu’da önce eslerine ardindan da diger yakinlariyla sarilarak hasret giderdi. 


ODA TV DAVASINDA GAZETECILIK YARGILANIYOR 


Yakinlari ile kucaklastiktan sonra açiklama yapan Baris Pehlivan , "Arkadaslar Oda Tv davasi, son TÜBITAK raporuyla çökmüstür. Filen ve hukuken çökmüstür. Soner Yalçin ’in,Yalçin Küçük ’ün, Hanefi Avci ’nin tutuklu olmasinin hukuki ve mantikli hiç bir açiklamasi yoktur. Tutuklamaya devam kararina bakmanizi istiyorum. Mahkeme bile arkadaslarimizin kaçma süphesinin olmadigini, delilleri karartma süphesinin olmadigini söylüyor. TÜBITAK raporu, bu dosyalar zararli yazilim vasitasiyla bu bilgisayara gönderilmistir diyor. Peki arkadaslarimiz neden içeride. Bizim neden disarida oldugumuz degil, onlarin neden içeride oldugu haber. Oda Tv davasinda gazetecilik yargilaniyor. Gazetecilik faaliyetleri yargilaniyor. Biz belki biraz simgeyiz, belki ismimiz biraz öne çikti. AmaTürkiye ’nin 4 bir yanindaki cezaevlerinde 80’den fazla gazeteci hala tutuklu. Bizler gazeteciyiz arkadaslar, terörist degiliz. 20 aydir yargilandigimiz mahkemede Baris Terkoglu ile bana hiç bir soru sorulmadi. Bugün istedik bir soru sorun diye. Sormadilar arkadaslar" diye konustu. 




  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false