Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Pervin Buldan Esenler’den: Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol’a bir Kemal Kılıçdaroğlu’na

Pervin Buldan Esenler’den: Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol’a bir Kemal Kılıçdaroğlu’na

Esenler'de halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Esenlerde vatandaşa seslendi:“Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol’a bir Kemal Kılıçdaroğlu’na” çağrısını yaptı.

 Buldan “Atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek. Hatta at bile bulamayacaklar" dedi.

Esenler Dörtyol Meydanında Yeşil Sol Partinin mitingine HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti İstanbul 2.Böle Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder ve bölge milletvekili adayları katıldı. 

"HERKESE ELİMİZİ UZATACAĞIZ"

İlk olarak söz alan Önder, provokasyon yapmaya çalışanlara işaret ederek, “Bu alanda bulunan herkesin başımız, gözümüz üzerinde yeri var. Biz kimse ile kavga etmeye gelmedik. Millet bıktı artık. Bu ülkede nefret tohumları ekenlerden bıktık. Artık yeter dememin zamanı geldi. 14 Mayıs buna son vermenin tarihidir. Sevene de sövene selam olsun!” dedi. 

Yunus Emre’nin “İşitin ey yarenler aşk bir güneşe benzer, aşık olmayan kişi misali taşa benzer. Taş gönülden ne biter, dilimde ahu tüter. Nice yumuşak söylese sözü savaşa benzer” şeklindeki şiirini okuyan Önder, “Kimsenin hakkında, emeğinde gözümüz yok. Ama herkesin doğuştan sahip olduğu hakları bizde talep ediyoruz. Buna ne mani? Bu anlamda bir kardeşlik iklimi oluşturmanın önündeki tek engel bu çatışmalardan beslenenlerdir. Biz herkese elimizi uzatacağız. Çünkü herkese elimizi uzattık ve bu şekilde yollumuza devam edeceğiz. Bizi görmeyen gözlere, bizi işitmeyen kulaklara derdimiz anlatmamız lazım. Bunu yaptığımızda bu sevgisizlik yer ile yeksan olacaktır” dedi.

 

Esenler’de vatandaşlara seslenen Buldan, “Bu ülkeye değişim ve dönüşüm gelecek. Bu ülkeyi yöneten anlayış gidecek. Bu ülkede Kürt düşmanlığı, demokrasi düşmanlığı  yapanlar ve bu zihniyeti taşıyanlar gidecekler.” diye konuştu.

Buldan şu ifadeleri kullandı:

“14 Mayıs tarihi bu kadar tarihsel, bu kadar önemli. 14 Mayıs tarihi bu kadar kıymetli bir tarihtir. Bizim aramıza ayrımcılık tohumları yayanları, kutuplaştıranları bu ülkeden artık göndereceğiz. Onların bu ülkeyi yönetmesine asla izin vermeyeceğiz.

31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde, yine 24 Haziran seçimlerinde onları nasıl yenilgiye uğrattıysak bu seçimde de aynı yenilgiyi yaşatacağız.

Kürdü inkar edenleri, Türkiye halklarını inkar edenleri, kadınların geleceğini karartanları, gençlerin hayallerini çalanları mutlaka göndereceğiz.

Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol’a bir Kemal Kılıçdaroğlu’na.”



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli