Ankara Dikmen Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Genel Merkez’inde gerçeklesen PSAKD genel kurulu ilk gün konusmalarla geçmisti. CHP, ÖDP, Halkevleri ve EMEP gibi çesitli siyasi partilerin yanisira PSAKD yönetimine talip olan adaylar da konusmalarini gerçeklestirmis ve salondaki konusmalarda AKP karsiti söylemler ortak nokta olmustu.
Ayrica genel kurula CHP milletvekili Kamer Genç ve Süryani kökenli BDP milletvekili Erol Dora da katildi. Son gün (dün) ise yapilan son degerlendirmeler ve konusmalardan sonra adaylarin tanitimi ve seçim gerçeklesti.
Adaylar ise bir dönem öncenin genel baskani Hüseyin Güzeldal, Kürt siyasetine yakinligi ile bilinen Kemal Bülbül ve 78’ler Federasyonundan Cuma Gürsoy’du. Salonda izleyicilerden baska 64 dernek ve 2 temsilciligi temsilen katilan toplam 437 delege mevcuttu. Yapilan seçimlerde Kemal Bülbül 216 oy ile yeni PSAKD Baskani olurken, eski baskan Hüseyin Güzeldal 214 oy ile ikincilikte kalarak seçimi kaybetti. Cuma Gürsoy ise 5 oy alirken 2 oy geçersiz sayildi.
Seçimi kazandiktan sonra kürsüye çikan Kemal Bülbül yaptigi konusmada “Çok sevinçliyim. Salonda bulunan tüm katilimcilara tesekkürlerimi sunuyorum. Ben Kizilbas Aleviyim. Kürdüm ve sosyalistim. AKP’nin Alevilere uyguladigi politikalar Muaviye’yi aratmayacak cinstendir. Buna karsi mücadele etmek de biz Alevilerin, devrimcilerin ve Kürtlerin görevidir.” diyerek salondakileri PSAKD çevresinde mücadeleye ve AKP’ye bir ders vermeye davet etti. Ayrica seçimi kazanan Kemal Bülbül’ün ögretmen oldugu da ögrenildi.
(soL – Ankara)