Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

PKK`nin kurucularindan Sakine Cansiz Paris`te öldürüldü!

PKK`nin kurucularindan Sakine Cansiz Paris`te öldürüldü!

PKK`nin kurucularindan Sakine Cansiz, KNK Paris temsilcisi Fidan Dogan ve Leyla Söylemez Paris`te silahli suikast sonucu öldürüldü.

PKK’nin ilk kuruculari arasinda yer alan Sakine Cansiz, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Dogan ve Leyla Söylemez isimli genç kadin dün aksam saatlerinde Fransa`nin baskenti Paris`te ugradiklari silahli suikast sonucu öldürüldü.

ANF`nin haberine göre, alinan bilgilere göre kimligi belirsiz kisi ya da kisiler, Gare du Nord’da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’na girerek saldirida bulundu.

Baslarindan vuruldular
Saldirida susturuculu silah kullanildigi saniliyor. Ancak henüz resmi bir açiklama yapilmadi. Cansiz ve Dogan`in baslarindan, Söylemez`in ise karnindan vuruldugu bildirilirken, Fransiz polis bina içerisinde incelemelerde bulunuyor. Cenazelerin halen bina içinde oldugu kaydedildi.

Saldirinin saati bilinmiyor
Saldirinin saati tam olarak bilinmiyor. Olay yerindeki Özgür Politika gazetesi muhabiri Selma Akkaya, Fidan Dogan`dan saatlerce haber alinamamasi üzerine, arkadaslarinin gece saat 01.00 siralarinda binaya geldiklerinde kapi önünde kan izleri görünce kapiyi kirip içeri girdiklerini söyledi.

Kapiyi kirip içeri girdiler
Fransa Kürt Dernekleri Fedederasyonu (FEYKA) Baskani Mehmet Ülker de, "Bir iki arkadas kapida kan izleri görüyor. Kapiyi kirip içeri girdiklerinde, üç kadinin infaz edilmis oldugunu görüyorlar" dedi. Büronun birinci katta bulundugu ve islek bir caddede yer aldigina isaret eden Ülker, katliamin 9 Ocak aksami saat 18.00 ya da 19.00 civari islenmis olabilecegini söyledi. Ülker, çok profesyonelce yapilmis bir cinayet oldugunu söyledi.

BDP`den açiklama: "Nefretle kiniyoruz"
BDP Es Genel Baskanlari Selahattin Demirtas ile Gültan Kisanak suikasta iliskin açiklamada bulundu. Açiklama su sekilde:

“Dün aksam saatlerinde Fransa’nin baskenti Paris’te Kürt Enformasyon bürosunda bulunan Kürt kadin siyasetçiler; Sakine Cansiz, KNK Paris temsilcisi Fidan Dogan ile Leyla Söylemez’in vahsice katledilmis olmasini nefretle kiniyoruz.

Bütün Kürt halkina bassagligi diliyoruz. Fransa hükümetinin bu katliami hiç bir tereddüde yer birakmayacak sekilde derhal aydinlatmasini bekliyoruz. Paris’in en islek bölgesinde alenen islenen bu suikastlarin üstünün örtülemeyeceginin bilinmesini istiyoruz.

Dünyanin her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki, halkimizin özgürlügünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyecegiz. Hayatini halkinin gelecegine adamis bu üç degerli Kürt kadin siyasetçinin anilari önünde saygiyla egiliyoruz.

Kadin özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaslarimizin katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için halkimizi bulundugu her yerde protesto gösterileriyle bu katliami lanetlemeye ve Kürt halkinin sehitlerini sahiplenmeye çagiriyoruz.”

soL



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli