Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Polis, CHP Esenler binasindaki “128 milyar dolar nerede” pankarti indirdi.

Polis, CHP Esenler binasindaki “128 milyar dolar nerede” pankarti indirdi.

CHP Esenler Ilçe Baskanligina Merkez Bankasinin kayip olan rezerv parasiyla ilgili astigi “128 milyar dolar nerede” yazili pankarti polis savcilik karariyla indirdi.

Haber/ Hasan Gürsoy

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Bakirköy Özgürlük Meydaninda “128 milyar dolar bulunana kadar bu soruyu sormaya devam edecegiz” açiklamasinin ardindan, gün içerisinde CHP Esenler Ilçe Baskanligina “128 milyar dolar nerede” yazili pankart asildi. Bunun üzerine CHP Esenler Ilçe Baskanligina gecenin geç saatlerinde gelen emniyet güçleri vinç kullanarak“128 milyar dolar nerede” yazili pankarti indirdi.

Ütebay “128 milyar dolarinin hesabini CHP olarak sormaya devam edecegiz! Asla vazgeçmeyecegiz”

Konuyla ilgili CHP Esenler Ilçe baskani Gazetemize açiklamada bulundu. Ütebay “Açlikla sefaletle mücadele veren halkin 128 milyar dolarinin hesabini soruyoruz” diye açiklama yapan CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay “Siyasi iktidar, 18 yillik iktidarinin sonunda Türkiye Cumhuriyetinin hazinesindeki 128 milyar dolar paranin nereye gittigi sorusuna cevap veremiyor. Milletvekillerimiz ve genel baskanimiz, her yerde her ortamda sordular ama cevap alinamadi. Biz Istanbul’un tüm ilçelerinde tüyü bitmemis yetimin hakkinin hesabini soruyoruz. Açlikla sefaletle mücadele veren halkimizin 128 milyar dolarinin hesabini soruyoruz. Iktidar korkusundan olsa gerek bu soruya bile cevap veremiyor. Bu pankartin daha büyügünü her yere asacagiz. 128 milyar dolar nerede diye her yerde soracagiz! Bu parayi kim için kullandiniz? 5 müteahhitte mi kullandiniz? Fakir fukara milletin hakkini kimlere yedirdiniz diye CHP olarak sormaya devam edecegiz! Asla vazgeçmeyecegiz” dedi.

Kaftancioglu: Gülsem mi, aglasam mi bilemedim!

Pankartlarin indirilmesiyle ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapan CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu “Bir karar teblig etmeden, karara uygun el koyma tutanagi düzenlemeden vinçle ilçe baskanliklarimizdan pankartin sökülmesi durumunda olayi gerçeklestirenler hakkinda savciliga suç duyurusunda bulunacagiz. Gülsem mi aglasam mi bilemedim ama memleketim adina üzüldüm. Besiktas’ta avukat ilçe baskanimiza 2 satir el yazisi gösterip okumasina bile firsat vermeden bu savcilik talimati demisler. Savcilik talimatiysa niye göstermiyorsun degilse bu cesareti kimden aliyorsun?” dedi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false