Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

`Polis destani`: Hem cana hem mala

`Polis destani`: Hem cana hem mala

Basbakan Tayyip Erdogan`in Gezi Parki eylemleri sirasinda ?Destan yazdilar? diyerek savundugu polisin, sadece halkin canina degil malina da kastettigi ortaya çikti.

Basbakan Tayyip Erdogan’in Gezi Parki eylemleri sirasinda “Destan yazdilar” diyerek savundugu polisin, sadece halkin canina degil malina da kastettigi ortaya çikti.

Istanbul’da Osmanbey’deki bir is haninin güvenlik kameralarindan elde edilen görüntülerde, polisin hana siginan kisileri döverek disari çikardigi daha sonra da düsen telefonu aldigi görülüyor. Telefonu düsen Murat Dilberoglu, polisin kendilerini dövdükten sonra biraktigini ve telefonunu ise geri vermedigini anlatti.

16 Haziran aksami Sisli Osmanbey metro duraginda toplanan halkin üzerine polisin panzerle saldirmasiyla saga sola kaçisanlardan 5 kisi Sair Nigar Sokak’ta bulunan Ölmez Han’a sigindi. Polisin hana dogru geldigini gören 5 kisi hanin en üst katina çikip beklemeye basladi. Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde apartmanin kapisina gelen polisler kapinin camini kirarak içeri giriyor. Kaçanlarin üst kata çiktigini gören polisler de üst kata çikiyor. Kamera görüntülerinde polisin hana siginanlari küfürler esliginde coplarla, gaz bombasi tüfegiyle dövdügü görülüyor. Yakaladiklari kisileri asansöre bindirmeye çalisan polisin bundan vazgeçip tekrar dayaklar esliginde asagiya indirdigi görülüyor. Kamera görüntülerinde polisin inmesinin ardindan yerde dayak yiyenlerden düsen iki telefon oldugu görülüyor. Kisa bir süre sonra geri gelen bir polisin telefonlari yerden aldigi görülüyor.

‘POLIS TELEFONLARI ALDI’

O gece polislerden yedigi dayak sonucu yaralanan ve telefonlarin sahibi olan Murat Dilberoglu, polisin kendilerini disari çikardiktan sonra dövmeye devam ettigini, telefonlarini da geri vermedigini anlatti.

Dilberoglu, yasadiklarini su sekilde anlatti: “Ben de ara sokaga kaçtim panzer geçtikten sonra tekrardan ana yola dogru yürüdüm orada kendi cep telefonumla görüntü alamaya basladim. Ana sokakta insanlar yoktu. Ilerde polisin geldigini gördüm tekrar ara sokaga girdim ve bir is haninin önünde bekledim. Bu arada polis is hanina dogru kosunca is hanina girdim. 5 katli binanin en üst katina çiktim benimle birlikte 4 kisi daha yukari çikti. Aradan 2-3 dakika geçmisti ki polis en üst kata geldi ve bize küfürler esliginde vurmaya basladi. ‘Ben boyun fitigi ameliyati oldum kafama  vurmayin dedim’ bunu duyunca daha çok kafama vurmaya basladilar. Bir alt kata geldigimizde önce asansöre bindirmeye çalistilar sonra vazgeçip asansörden indirdiler. Bu arada cep telefonum çantamdan düsmüstü telefonumu almaya yöneldim ‘telefonum dedim’ daha çok vurmaya basladilar. Bir polis ‘o telefonlari al’ dedi. Bir alt kata indigimizde çantam koptu ve o da düstü. 5 kat asagi indirene kadar copla dipçikle vurmaya devam ettiler. Disari çiktik sokakta ana yola kosmamiz istendi önümde iki kisi kostu ben de yürüyemedigimi söyledim 3-5 metre gittikten sonra kendimi yere attim ‘kalk’ dediler ama ben kalkmadim ve orada biraktilar.

DARP RAPORU ALDI

Polisler gittikten sonra is hanina döndügünü anlatan Dilberoglu, “Bir kadinla bir genci de almamislardi. Kadin kafamdaki kani görünce bir mendile baski uygulamaya basladi. Diger gençten rica ettim ‘çantami getirir misin’ diye, genç çantami getirdi ama telefonlarin ikisi de yoktu. Sonra ikimiz çiktik ama telefonlar yerinde yoktu. Çantami aldim ve is hanindan çiktim. Daha sonra beni almaya gelen arkadaslarimla Fransiz hastanesine girdik ve kafama 2 dikis atilar. Ama orada yapilan islem gayriresmi bir seydi. Beylikdüzü Kolon hastanesine geldim. Darp raporu aldim ikinci gün de beyin cerrahindan 1 haftalik rapor ve ortopediden de 10 günlük rapor aldim. Ortopedi 10 gün sonra görüp tekrar rapor verecegini söyledi. (Istanbul/EVRENSEL)



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli