Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Polisler sahte evrakla AKP`ye üye yapilmis!

Polisler sahte evrakla AKP`ye üye yapilmis!

Son üç yilda güneydoguda bes sehirde görev yapan yaklasik 2 bin 500`in sahte evraklarla AKP`ye üye yapildiklari ortaya çikti.

Son üç yilda güneydoguda bes sehirde görev yapan yaklasik 2 bin 500 polisin haberleri olmaksizin AKP ’ye üye yapildiklari ortaya çikti. Devlet Memurlari Kanunu’na göre, siyasi parti üyeliginin meslekten men gerekçesi sayilmasi, sahtecilik yoluyla AKP’ye üye kaydedilen polisleri alarma geçirdi. En az 20 polisin savciliga basvuruda bulundugu belirtiliyor.

Sosyal medyada bir araya gelen polislerin Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi Siyasi Partiler Bürosu ile yaptiklari görüsme sonunda Sirnak,
Van , Hakkari, Bitlis ve Tunceli’de 2010-2011 ve 2012 yillarinda görev yapan 2 bin 500 kadar polisin haberleri olmaksizin AKP’ye üye yapildiklari ortaya çikti. Sahte yollarla üyelikleri yapilan polisler, Devlet Memurlari Kanunu’na göre siyasi parti üyeliginini meslekten men sebebi sayilmasi nedeniyle Yargitay Bassavciligi’na iletilmek üzere savciliklara dilekçe verip üyeliklerinin silinmesini istedi.

Bu arada, üye kaydi için nüfus cüzdan fotokopisi, iki resim ve imzali dilekçenin gerekli olmasi nedeniyle polis memurlari, bu bilgelerin amirleri tarafindan verilmis olabilecegi kuskusunu yasiyor. Öte yandan saglik ve milli egitim personelinin de AKP’ye sahte yollarla üye yapildigi ileri sürülüyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli