Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Politikayi birakacak

Politikayi birakacak

Tanis, Davutoglu`nun ziyaretinde önemli gündem maddelerinden birinin Kibris olacagini ekledi. Tanis`in verdigi asil önemli bilgi CHP lideri Kiliçdaroglu`na iliskindi.

Hürriyet gazetesinin Washington temsilcisi Tolga Tanis, bugünkü yazisinda Çin füzelerininin, Davutoglu ve Kiliçdaroglu`nun Washington ziyaretlerinin pesine düstü. ABD`de hos karsilanmayan Türkiye`nin satin alacagi Çin füzelerinin pazarlik masasinda oldugunu söyleyen Tanis, Davutoglu`nun ziyaretinde önemli gündem maddelerinden birinin Kibris olacagini ekledi. Tanis`in verdigi asil önemli bilgi CHP lideri Kiliçdaroglu`na iliskindi.

Tolga Tanis, Kemal Kiliçdaroglu`nun Cumhurbaskanligi seçimlerinde Erdogan`in karsisinda aday olacagini ve bu adaylikla aktif politikadan ayrilacagini yazdi.

Tanis`in o satirlari söyle:

"Dedigim gibi Davutoglu’nun isi zor. Ama Washington’a ay sonunda gelecek Kemal Kiliçdaroglu’nun durumu ise tamamen farkli. Anlatayim. Niye geliyor Kiliçdaroglu? Tam belediye seçimleri öncesi… Her sey bu kadar sikisikken…

2010’da genel baskan seçilmesinin ardindan bu unvanla Washington’a ilk ve son ziyaretini yapmaya hazirlaniyor da ondan. Bunu Kiliçdaroglu ile yüz yüze konusmus bir kaynagimdan dogrulattim. Agustosta Kiliçdaroglu da cumhurbaskani adayi olmak istiyor ve ABD’yi iki seçim arasinda ziyaret etmektense bu isi kasimda yapip bitirmek istiyor. Neden mi? Çünkü büyük bir finale hazirlaniyor Kemal Bey. Ya kazanip cumhurbaskani olacagi ya da emekliye ayrilacagi görkemli bir final.

Kiliçdaroglu’nun Sarigül gibi birini neden bu kadar kolay kabul ettigi de böylece anlasilabilir. Politikaya giren, kurnazlik yapamayan, biraz fettan olmayi beceremeyen, CHP gibi bir hizip cennetinde bazen sert çikmasi gerekirken bunu basaramayan ama bence halen kirlenmemisligini, iyi niyetini korumayi basaran bir namus timsali olarak o da politikadan çekilmeye dogru gidiyor da ondan."

Odatv.com

 

 Politikayi birakacak



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı