Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

`Posudan 11 yil verdiler`

`Posudan 11 yil verdiler`

Sike davasinda dün Aziz Yildirim, Trabzon tapelerinde `Basbakan biter` gibi ifadeler oldugunu ama islem yapilmadigini belirtip "Bu ülkede posu takana 11 yil veriliyor" dedi. Hâkim Ekinci, Yildirim`a "Teröristleri savunma" `uyarisi`nda bulundu.

Sike davasinda dün çapraz sorgulama yapilirken Fenerbahçe ile Trabzonspor düellosu yasandi! Daha önce Trabzon’da ifade veren Bordo-Mavililerin Baskani Sadri Sener ile Asbaskani Nevzat Sakar, ilk kez Çaglayan’daki özel yetkili 16. Agir Ceza Mahkemesi heyetinin önüne çikarken ‘Ikili’, Aziz Yildirim’in sorularina da muhatap oldu. Sener, bu yüzlesmede sakin gözükürken Sakar zaman zaman Yildirim’la gergin anlar yasadi. Dünkü randevuya dokuz tutuklu sanigin yani sira 83 tutuksuz sanik da katildi. Sadece Emmanuel Emenike’nin katilmadigi durusmada Trabzonlu yöneticilerle birlikte Göksel Gümüsdag, Tayfur Havutçu, Sani Sener, Gökçek Vederson, Ümit Karan, Zeki Mazlum, Serdal Adali gibi tutuksuz saniklar da hazir bulundu. 
Ankaragücü-Fenerbahçe ve Sivasspor- Fenerbahçe maçlarinda tesvik girisiminde bulunmakla suçlanan Sadri Sener iddialari reddetti. Ankaragücü- Fenerbahçe maçina iliskin Sener, “Sani Sener kardesim. Kendisi beni aradi ve ‘Hamdi Akin ile Melih Gökçek yanimdalar. Ankaragücü- Fenerbahçe maçiyla ilgili girgir yapacaklar, seni kizdiracaklar’ dedi. Hamdi Bey eskiFenerbahçe Asbaskani, Melih Gökçek de Fenerbahçeli. Iki Fenerlinin Fenerbahçe aleyhine sike yapmasi mantiga dogru gelmiyor pek” diye konustu. Sener, Sivasspor- Fenerbahçemaçi öncesi Zeki Mazlum ile yaptigi görüsmenin ise Mazlum’un alacagina dair oldugunu söyledi. Sener, “Kendisi stadimizin çatisini yapmisti. Onun parasini istiyordu. Zaten konusmadan iki gün sonra da ödemeyi yaptik” dedi. Bu noktada devreye giren hâkim, “Mazlum sizinle görüstükten iki saat sonra da Sivas Baskani Mecnun Odyakmaz ile görüsüyor” diye hatirlatmada bulundu. Sener ise Mazlum ile Odyakmaz’in iyi arkadas olduklarini ve konusmanin kendileriyle ilgisi bulunmadigini belirtti. 

‘Size 92 milyonluk yardim yaptim’ 
Durusmada daha sonra söz alan Aziz Yildirim , Sener’e bazi sorular sordu. ‘Aziz Baskan’, “Sadri Bey, 1995’te o bugünün parasiyla taseron olarak benim aldigim 92 milyon liralik ihaleyi tek kurus almadan size biraktim mi?” diye sordu. Sener de bu soruya “Evet” diye yanit verince Yildirim, Manisaspor Baskani Kenan Yarali’ya verdigi ama ‘sike parasi’ olarak addedilen parayi hatirlatip, “Demek ki ben dostlarima yardim ediyormusum” dedi. Sener de “Ben etmiyorsunuz demedim” cevabini verirken bu esnada mahkeme baskani Mehmet Ekinci, tebessüm de ederek, “O zaman Trabzon ile maçiniz var miydi?” diye sordu. Yildirim ise o zaman baskan olmadigini söyledi. Sener de ayni cevabi verdi. 
Yildirim, daha sonra Sener ve Sakar’in seçimler öncesi AKP’ye karsi birtakim siyasi faaliyetlerin yürütülmesine dair konusmalari okuyup, kendisinin böyle bir konusmasinin olmadigini ama buna karsin cebir ve siddetten 11 aydir tutuklu yargilandigini söyledi. Trabzon yöneticilerinin toplumu galeyana getirmek için çalistigini ve siyaseti spora karistirdigini savunan Yildirim, “Bir posudan 11 yil ceza verdiler, yumurta attiklari için 5 yilla yargilananlar var. Ben de 11 aydir yatiyorum” dedi. 
Yildirim’in posu davasina yaptigi göndermeye hâkim Ekinci, söz konusu davanin kendileriyle bir ilgisi olmadigini söylese de “O is baska, teröristleri savunmaya girme. Bir posu olayi degil. Kanuna göre bir eylemde yüz gizlemek suçtur. Baska mahkemelerin kararini tartisacak durumumuz yok” diyerek, sike davasinda bir nevi Cihan Kirmizigül ’ü yargilamis oldu! 

Para, lig bittikten sonra geldi 
Yildirim, daha sonra “Karabük’e tesvik gönderdiniz mi?” diye sordu, Sener de “Hayir” yanitini verdi. Yildirim, Sener’in Ofspor için hakem atamasi yaptirdigina yönelik tapeyi de okuyunca Sener, “Ben Ofspor’un degil Trabzonspor’un baskaniyim” diyerek yanit verdi. Ancak Sener hakem atamasindan ötürü yargilanmadigini belirterek bu görüsmeye bir açiklik getirme ihtiyaci duymadi. 
Yildirim, Trabzonspor’un Spor Toto’dan aldigi 6 milyon liralik kaynagin sike ve tesvik için kullanilip kullanilmadigini da sordu. Sener, bu paranin stat için harcandigini belirterek, “Ilk taksiti 24 Mayis’ta geldi. Yani lig bittikten sonra. Dolayisiyla sikede kullanmis olmamiz mümkün degil. Ayrica biz stada 15 milyon harcadik. Stadin yenilenmesi ve Sampiyonlar Ligi ’ne hazir hale getirilmesi için...” 
Bunun üzerine Yildirim, söz konusu paraya dair tapeyi okuyarak, “Burada ‘Biz o isi 1 milyona hallederiz. Biraz da süsleriz’ diyorsunuz. Bu süsleme nedir? Hani bizim tarlalar olayimiz var ya, bu süsleme nedir peki” diye sordu. Bu sözler üzerine Sener ve salondakiler gülerken Trabzonspor Baskani daha sonra su cevabi verdi: “Süslesek ne olur? Stada 15 milyon harcadik ve bu stat devletin” dedi (Ilgili tapede Sener ve Sakar, stat projesi için devletten alinan 6 milyon liranin 5 milyonunun kulübe aktarilmasini konusuyorlardi. Ikili, stat isini 1 milyona halledip 5 milyonu da kulübe aktarmaktan söz ediyorlardi). Sener’den sonra kardesi Sani Sener’in ifadesi alindi. Sener, futbolla pek ilgisi olmadigini Melih Gökçek’i tanimadigini ama Hamdi Akin’in is ortagi oldugunu belirterek, Ankaragücü-Fenerbahçe maçina dair Akin, Gökçek ve Sadri Sener arasinda geçen konusmanin maç girgiri mahiyetinde oldugunu savundu. 

Yildirim sahit getirecek 
Sivasspor’da oynadigi dönemde yasanan olaylar nedeniyle tanik olarak dinlenen Mehmet Yildiz sorgusu esnasinda, “Trabzonspor’un tesvik primi gönderdigi antrenman sonrasi soyunma odasi koridorunda kalabalik bir ortamda duydum. Baskana anlattim, arkadaslarla görüsüp uyarmasini söyledim” diyerek maç öncesi yasananlari anlatti. Aziz Yildirim da Yildiz’a sorular yöneltti. 
“Gözümüzün içine bak. Bizler yargilaniyoruz, bizler hapse atiliyoruz. Bildiklerinizi dogru söyleyin. Eger bildiklerinizi saklarsiniz bütün günahlarim öbür dünyada sizin üzerinizde olacak oglum” diyen Yildirim, iddialarini siraladi: “Isimleri sorma diyorsun ama ben isimleri söyleyeyim. Sag bek Abdurrahman ve stoper Sedat nereli, Trabzonlu. Bunlarin hepsinin sahitlerini getirecegim ve konusacagim. Bunlar çikacak, sonra çikaracagim. Duyumlarla hareket ederek Trabzon’u da zan altinda birakmadin mi, onlara yazik degil mi ne günahlari var?” 
Mehmet Yildiz ise israrla kimden duydugunu bilmedigini, çünkü ortamda 20 kisi oldugunu söyledi. Aziz Yildirim , “Özkan Dogan kim taniyor musun? 2 Mayis 2011’de tanimadigin adam senin adina Trabzonspor ile pazarlik yapiyor” ifadesini kullandi. 

Yildirim-Sener bakismadi 
Yildirim bu esnada, “Trabzon’un bir balik meselesi vardi, ama Trabzon’dan kimse kalmadi herhalde” dedi. Mahkeme Baskani Mehmet Ekinciise “Sadri Sener var arkada” diyerek Sener’i ön siraya çagirip Yildirim’in yanina oturttu. ‘Karistir baristir’ taktigi uygulayan hâkime ragmen ikili yüz yüze gelmemeye çalisti. Bu sirada saniklardan birer sandalye kaymalarini isteyen Ekinci’ye Olgun Peker “Ama ben 1 numarayim” yanitini verince gülüsmeler yasandi. 

‘Cüppeli bedava dua ediyor’ 
Durusmanin en hararetli anlari Nevzat Sakar’in ifadesi sirasinda yasandi. Sakar ve Yildirim arasindaki diyalog zaman zaman gerginlesti. Tapelerdeki konusmalarin kendisine ait oldugunu teyit eden Sakar, buna karsin sike ve tesvik iddialarini reddetti. 
Sakar, bir tapedeki ifadeyi yanlis okudugunu savununca Yildirim tapeyi götürüp Sakar’a verdi. Ifadeyi okuyan Sakar, “Mecazi anlamda kullanmisim” dedi. Bu söz salonda alayci bir saskinlikla karsilandi. 
Sivasspor-Fenerbahçe maçi öncesi Sakar’in Resat isimli bir kisiyle yaptigi tape de soruldu. Tapede Resat’in, Sakar’a “Bir hoca var nefesi çok kuvvetli. Bize sampiyonlugu getirir. 
300 bine olur” mealindeki sözlerine dair Sakar sunlari söyledi: “Adapazari’nda bir hoca varmis. Bu hoca güya dua ederek bize sampiyonlugu kazandiracakmis. Bunu söyleyen arkadasa ‘Ne istiyor’ diye sordum o da ‘300 bin’ dedi. Bunun üzerine ‘Pesin mi’ dedim o da ‘Maçtan sonra’ dedi. Ben de ‘Git Allah askina’ dedim. Yani olay tamamen girgir.” 
Aziz Yildirim bu konuda, Metris’te birlikte yattigi Cüppeli Ahmet Hoca’ya atfen “Benim yanimda hoca yatiyor. Bedava dua okuyor. Siz kazik mi yediniz, 300 bin lira fazla degil mi” diye sordu. Yildirim’in sözleri kahkahalara neden oldu. Yildirim, “Nevzat Bey, futbolun temizlenmesini istiyorsaniz erkek gibi konusun” deyince Sakar “Önce sizden baslayalim” dedi. Yildirim da buna karsilik “Tamam benden baslayalim” cevabini verip sonra da “Antalya’ya neden gittiniz” diye sordu. Bu soruya oldukça sinirlenen Sakar, “Sana mi soracagim” dedi. Sakar’in sözleri salonda büyük bir ugultuya neden oldu. 
Eskisehirspor Baskani Halil Ünal ise Trabzon’dan da Fenerbahçe’den de kendilerine sike veya tesvik duyum ve bilgisi olmadigini söyledi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false