Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Prof. Dr. Cenk Yaltirak'tan korkutan deprem uyarisi: Akli olan Marmara'yi, evini biraksin kaçsin

Prof. Dr. Cenk Yaltirak'tan korkutan deprem uyarisi: Akli olan Marmara'yi, evini biraksin kaçsin

Istanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltirak, gerekli tedbirlerin alinmadigina dikkat çekerek, "Baska bir çare yolu öneriyorum, akli basinda olan Marmara’dan gitsin. Ne mal biraksin, ne mülk biraksin, hepsinin degeri varken

Balikesir'in Bandirma ilçesinde Belediye, Kent Konseyi ve Onyedi Eylül Üniversitesi tarafindan ortaklasa düzenlenen "Geçmisten Gelecege Marmara Depremleri" konulu konferansta konusan Prof. Dr. Cenk Yaltirak, Marmara bölgesinin deprem riskinde oldugunu söyleyip uyarilarda bulunarak, "Tedbirler almiyorsaniz, Marmara'yi ve evinizi birakip gidin" dedi.

 

 

 

Balikesir Bandirma’da "Geçmisten Gelecege Marmara Depremleri" konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konusan Istanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltirak önemli uyarilarda bulundu.

"AKLI BASINDA OLAN MARMARA'DAN GITSIN"

Depreme karsi önlem ve tedbir almazsaniz Marmara'yi ve evlerinizi birakip gidin diyen Prof. Dr. Yaltirak, "Geliyoruz bakiyoruz salon bombos. Yani ölüme raziyiz. Razi geliyoruz. Isin kötü yani doktor da razi geliyor. Doktorda bizi masada birakti. O zaman baska bir çare yolu öneriyorum, akli basinda olan Marmara’dan gitsin. Ne mal biraksin, ne mülk biraksin, hepsinin degeri varken hepsini sarsin gitsin. Kendisi için, ailesi için çocuklari için. Yok ben buradan gidemem, bunlarin hepsi hikaye. Nasil kanser oldugunuzda kemoterapiyi alma zorunda hissediyorsaniz kendinizi bu da öyle bir sey. Kötü bir sey ama gerçek yani. Onun için gerçekten kaçmayin yüzlesin gerçekle. Tedbirler alin, önlemler alin. Yenileyeceksiniz, yenileyemiyorsaniz birakin gidin. Ölmeyin. Tabut almadi ya ev aldik. Kirada oturanlar hiç oturmasin. Nem olmussa, sütunlara su almissa, en alt katlar nem almissa, karnabahar gibi olmussa duvarlariniz oturmayin yani. Bina içeriden çürümüstür yani. Çaresiz degilsiniz, asil çaresizligi kendiniz yapiyorsunuz. Tedbir alin bilimi dogru takip edin" seklinde konustu.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli