Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Prof. Görür'den depremler hakkinda yorum: Endiseliyim

Prof. Görür'den depremler hakkinda yorum: Endiseliyim

Prof. Görür, bugün Bingöl'de yasanan basta olmak üzere birkaç gündür meydana gelen depremler hakkinda, "Bu depremlerin her iki fayin ülkemiz sinirlari için de kalan kisimlariyla etkileseceginden endise ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarin

Bingöl depreminin ardindan sosyal medya hesabindan açiklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, uyarilarda bulundu. Bu bölgenin bir süredir aktif oldugunu ifade eden Görür, "Bu depremlerin her iki fayin ülkemiz sinirlari için de kalan kisimlariyla etkileseceginden endise ediyorum" dedi.

Görür sunlari kaydetti:

"Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle ayni yerde, yani Baskale Fayi (BsF) ile Hasan Timur Fayinin (HTF) kesim yerine yakin. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayin ülkemiz sinirlari için de kalan kisimlariyla etkileseceginden endise ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarinda ve Baskale merkez mintikasinda dikkat edilmeli diyorum.

Karliova, biliyorsunuz, KAF ile DAF’in kesim yeri. Burasi sürekli açiliyor. Depremin oldugu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arasi uzun zamandir deprem bekleyen yerler. O bakimdan deprem dikkat çekici."

Türkiye-Iran sinirinda, merkez üssü Iran’in Hoy kentinde saat 05.23’te Richter ölçegine göre 4.7 büyüklügünde deprem meydana geldi. Deprem Van’in sinir ilçelerinde de hissedildi.

Öte yandan, Van’da meydana gelen depremin ardindan 05.31’de de Karadeniz’de Bartin’in Amasra ilçesi açiklarinda 4.2 büyüklügünde deprem meydana geldi. AFAD’a göre deprem 12 kilometre derinlikte gerçeklesti.

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli