Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

 `Provokatörler vardi laf dinletemedik`

 `Provokatörler vardi laf dinletemedik`

Sait Kocaman Samsun`da HDK heyetine yönelik saldiri esnafin tepkisini çekti. Saldiri sirasinda

Samsun’da HDK heyetine yönelik saldiri esnafin tepkisini çekti. Saldiri sirasinda büyük maddi zarara ugrayan esnafin anlattiklari bir hayli çarpici: "Saldirganlar arasinda provokatörler vardi, engellemek istedik ama laf dinletemedik!"

Mahallenin Muhtari Mehmet Acar da saldirinin “birileri tarafindan” organize edildigini dile getirdi.

INSANLIK DISI

Saldirinin yasandigi Ilkadim Ilçesi Gazi Caddesi’nde birçok isyerinin camlari kirik, satilan mallar ise ziyan olmus. Bu caddede ayakkabi dükkani olan Tarik Özgümüs, saldiriyi yapanlarin issizlerden olustugunu söyledi. Özgümüs, “Bunlarin yaptiklari insanlikla açiklanamaz. Bunlar insani olmayan tepkiler. Benim maddi bir zararim yok ama manevi olarak ilimizde böyle bir olayin yasanmasindan üzgünüm” dedi. 

HDK milletvekillerinin yerelden insanlari yanina alip bu baris sürecini anlatmalarinin daha iyi olacagini düsünen Özgümüs söyle devam etti: “Halk HDK nedir bilmiyor, bilmedigi için de birileri insanlari kolay tahrik ediyor.”

KIMSE BIZI DINLEMEDI

Ismini vermek isteyen bir esnaf ise HDK’li vekillerin politikalarini ve Karadeniz’e gelislerini elestirmesine ragmen yapilan saldirinin kabul edilemeyecegini söyledi. “Taskinliga gerek yoktu” diyen esnaf, “Aralarinda provokatörler vardi. Taskinliga gerek yoktu. Biz esnaf olarak yapmayin etmeyin diye çagrilar da yaptik ama kimse bizi dinlemedi” diye konustu.

Esnaf  Seyit Ahmet Seldiz de olaylar nedeniyle dükkaninda 300 lira tutarinda zarar meydana geldigini belirterek, günlük kazanç kaybinin ise daha fazla oldugunu söyledi.


MUHTAR MEHMET ACAR: BIRILERI ORGANIZE ETTI

Saldirinin yasandigi Zafer Mahallesi’nin Muhtari Mehmet Acar, bu olayin bir benzerinin yasanmadigini anlatarak “Ilk kez sahitlik ediyoruz. Yasanan olaylardan esnaf ve mahalle sakinleri etkilendi. Polis mahalle aralarinda biber gazi kulandi ve bu gaz bazi vatandaslarimizin sagligini etkiledi. Böyle olmamaliydi” dedi. Baska görüste milletvekillerinin Samsun’a gelip toplanti yapabilmesi gerektigini dile getiren Muhtar Acar, sunlari söyledi: “Bizim milletvekillerimiz Güneydogu Bölgesi’ne gittigi zaman bu tür olaylar mi yasanacak? Sonra Gazi Caddesi’nde çesitli görüslere sahip parti ve dernekler var. Bu taslanan partiler dün buradaydi bugün de burada. Bugün niye kimse taslamiyor? Bu da gösteriyor ki bu olaylari birileri organize ediyor. Bunlari vatandas olarak hosgörü ile karsilamamiz lazim. Insanlarin görüsleri farkli olabilir. Biz millet olarak sagduyumuzu kaybetmemeliyiz” dedi.


POLIS-LINÇÇI SARMAS DOLAS

Samsun’da HDK heyetini gelisini önü sürerek linç yapilmak istenmisti. Gazi Caddesi’nde TKP, 78’liler Dayanisma ve Arastirma Dernegi,  Yesiller ve Sol Gelecek Parti bürolarini bulundugu binaya dogru yürürken, polis ile linçinin sarmas dolas fotografi ortaya çikti. BirGün Gazetesi fotografi, “Kanka gel lince gidelim!” basligiyla verdi.(Samsun/EVRENSEL)



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false