PSKD Esenler Subesi ve Ana Fatma Cemevi, asure lokmasi paylastirildi

PSKD Esenler Subesi ve Ana Fatma Cemevi, asure lokmasi paylastirildi

PSAKD Esenler Subesi ve Ana Fatma Cemevi Dernegi, rnek merkezlerinde asure lokmalarini paylastirdi.

Esenlerde bulunan 3 Cemevi halkin yogun ilgi gösterdigi, genis katilimli lokmalar pay edildi. Farkli saatlerde yapilan etkinliklere canlarin yani sira CHP Ilçe Baskani Bülent Ütebay, CHP Meclis Üyesi Kemal Sahin, Iyi Parti Ilçe Baskani Ömer Kara, Gelecek Partisi Ilçe Baskani Mustafa Kaplan, STK Temsilcileri yerel gazeteciler katildi.

Ne yazik ki yeni kurulan Esenler Cemevi Asure lokma  programin da bir olma gününe, siyasetin gölgesi düstü. Günün anlamina hiç de yakismayan tartismalarin yasanmasina sebep oldu.

Asure lokma Programinda konusmaci olarak sadece AKP’li belediye baskani M.Tevfik Göksu’nun konusturulmasi, diger parti ve ilçe baskanlarinin adlarinin bile anilmamasi, bu birlik ortamina ve muharrem oruç felsefesine gölge düsürdü.

Oysaki Göksu’nun 13 yillik Baskanligi sürecin de CHP Esenler Belediye Meclis Üyelerinin Ilçe Baskanlarinin defalarca soru önergesi vererek Esenlere Cemevi’nin yapilmasin da büyük emeklerinin olmasini açilis konusmalarinda göz ardi edilmesi saskinlik yaratti.

Insaatinin ve tüm masraflarinin AKP’li Esenler belediyesi tarafindan karsilanan Cem evindeki gelismeler “burasi AKP’nin arka bahçesi mi?” denilmesine neden oldu.

CHP Esenler ilçe baskani Bülent Ütebay’a ve diger ilçe baskanlarindan kimseye söz verilmemesi, CHP’liler ve tüm katilimcilar tarafindan tepkiyle karsilandi. “Mehmet Tevfik Göksu Alevi toplumuna propaganda yapabilecegi bir Cemevi yaptirmis” denilerek ve AKP’nin siyasi arenasi haline gelen bu duruma tepki göstererek, ilçe baskanlari ve yanindaki heyetler ile program bitmeden alandan ayrildilar.

Esenlerde 2.lokma Ana Fatma Cemevin de verildi.

Ütebay “Esenlere yeni Cemevi yapmaliyiz”

CHP Ilçe Baskani Bülent Ütebay bir konusma yapti. Ütebay Esenlere yeni Cemevi yapmaliyiz. Bu ortamlar bize yakismiyor. Yollarda sokaklarda lokma yememeliyiz. Bakiniz Belediye Baskani Orada konustu. Sanki bize Cemevi yaptirmis gibi lütuf içerisinde.

CHP, IYI Parti ve Gelecek Partisi ilçe baskanlari, günün önemine deginen birer konusma yaptilar.

Esenlerdeki 3. lokma ise Pir Sultan Cemevin de verildi. Buraya CHP ilçe baskani Bülent Ütebay, CHP meclis üyesi Kemal Sahinle IYI Parti ilçe baskani Ömer Kara, Gelecek Partisi ilçe baskani Mustafa Kaplan ve ilçe yöneticileri, kadin kollari, gençlik kollari katilarak birlik-beraberlik mesaji verildi. Dua ve lokmalar sonrasi Esenlerde genis katilimli Asure ve Kurban lokmasi gerçeklesmis oldu.