Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Rant kanali için devlet garantisi

Rant kanali için devlet garantisi

Yapilan yasal düzenlemeyle Kanal Istanbul projesine devlet garantisi verildi. TMMOB Yönetim Kurulu Baskani Koramaz, “Bu düzenleme, bir rant projesi için ülkenin varini yogunu heba etmek anlamina geliyor” dedi.

stanbullularin, bilim insanlarinin, kent ve yasam savunucularinin tüm itirazlarina karsin AKP’nin Kanal Istanbul israri sürüyor. Simdi de yapilan yasal düzenlemeyle projeye devlet garantisi verildi.

Resmi Gazete’de dün yayimlanan kararla, Bazi Yatirim ve Hizmetlerin Yap-Islet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptirilmasi Hakkinda Kanun’a geçici bir madde eklendi.

Bu madde söyle: “GEÇICI MADDE 4: 15 Mart 2020 tarihinden sonra ihalesi yapilmis ancak bu maddenin yürürlüge girdigi tarihte henüz uygulama sözlesmesi imzalanmamis, yurt disindan finanse edilmesi planlanan yap-islet-devret projeleri kapsaminda, 1I/A maddesi uyarinca Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’na bagli özel bütçeli kamu idareleri tarafindan imzalanacak borç üstlenim anlasmalarina, ilgili idarenin borç üstlenim anlasmasindan kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesini saglayacak sekilde, 4749 sayili Kanun’un 4’üncü maddesi ile 8/A maddesi hükümlerine tabi olmaksizin, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi da taraf olabilir.”

RANT UGRUNA…

TMMOB Istanbul Il Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, Twitter’dan yaptigi açiklamada, “Bu geçici maddeyle Kanal Istanbul’a devlet garantisi verilmis oldu” dedi. BirGün’e konusan TMMOB Yönetim Kurulu Baskani Emin Koramaz ise sunlari kaydetti: “Bu düzenleme, bir rant projesi için ülkenin varini yogunu heba etmek anlamina geliyor. AKP iktidari, ekonomik ve politik yönelimine uygun olarak bütün kamu kaynaklarini rant ugruna harciyor. Kanal Istanbul projesi, tam anlamiyla cografik, ekolojik, ekonomik, kentsel, kültürel, kisacasi yasamsal bir yikim projesidir. Bu proje, Istanbul’un hiçbir sorununu çözmeyecek, aksine var olan sorunlarini katmerlestirecektir. Biz bu rant projesine karsi mücadelemize devam edecegiz.”



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli