Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

RedHack elindeki tüm belgeleri açikliyor

RedHack elindeki tüm belgeleri açikliyor

RedHack, eylemlerini destekleyen akademisyen ve gazetecilerin tehdit edilmesi üzerine ellerindeki ihbarcilarin adlarini sansürsüz olarak yayimlamaya basladi.

Hürriyet Gazetesi`nin haberine göre, RedHack, Akincilar adli hacker grubunun, RedHack’i ve eylemlerini destekleyen akademisyen ve yazarlarin kisisel bilgilerini yayimlamasina tepki gösterdi ve karsi eylem yapacagini açikladi. RedHack, ``Ta en basindan baslayarak bugüne kadar elimize ne geçtiyse sansürsüz yayimlayacagiz`` dedi. 

Akademisyen ve gazetecilere ait bilgileri yayimlayanlara da kendileriyle ayni muamelenin yapilmasini isteyen RedHack, 00.30 itibariyle 77 megabyte boyutundaki txt dosyasinda ihbarcilarin sansürsüz dosyasini internete yüklemeye basladi. 

Daha önce çok sayida bakanligin, Ak Parti il baskanliklarinin, emniyet müdürlüklerinin ve Fethullah Gülen’e ait internet sitelerini hackleyen RedHack, geçtigimiz haftalarda Disisleri Bakanligi’nin sitesini çökertmis, ele geçirdigi bazi bilgileri kamuoyuyla paylasmisti. 40 binden fazla kisi tarafindan takip edilen RedHack’in Twitter sayfasi eylem sonrasinda kapatilmisti. 

RedHack’in “terör örgütü” oldugu yönündeki açiklamalardan kisa bir süre sonra redhackgercekleri.blogspot.com adresinden yayinlar yapilmaya baslanmis, Redhack’e destek veren akademisyen ve gazeteciler tehdit edilmisti. Bilgi Üniversitesi Ögretim Üyesi Özgür Uçkan, BirGün muhabiri Olgu Kundakçi ve Çagdasses yazari Ece Sevim Öztürk hedef gösterilmis, yayinlarda “Devlet sitelerine saldiran bu tür terör yanlisi gruplara desteginizi iletmeden önce iki kere düsünmekte fayda var”, “Devlet görevlilerinin bilgilerini yayimlamayi ifade özgürlügü olarak gören herkes saldirimizdan nasibini alacak” gibi cümlelerle tehditler savrulmustu. (Hürriyet)



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli