Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Referandum önerisine Dayanisma`dan tepki

Referandum önerisine Dayanisma`dan tepki

Basbakan Erdogan `in, Ankara `da görüstügü Gezi Parki heyetine park konusunda referanduma gidilebilecegini açiklamasi Istanbul `da tepkiyle karsilandi. Taksim Dayanismasi`nin bilesenlerinden Sehir Plancilari Odasi Istanbul baskani Tayfun Kahraman, ?Hal

Basbakan Erdogan ’in, Ankara ’da görüstügü Gezi Parki heyetine park konusunda referanduma gidilebilecegini açiklamasi Istanbul ’da tepkiyle karsilandi.

Taksim Dayanismasi’nin bilesenlerinden Sehir Plancilari Odasi Istanbul baskani Tayfun Kahraman, ‘Halihazirda bu projeye dair alinmis bir yürütmeyi durdurma karari var, meselenin bu sekilde masaya koyulmasi hukuku görmezden gelmektir. Sehircilik bilimsel bir konudur, bu kanserli bir hastayi tedavi etmek gibi bir konuda referanduma gitmeye benziyor… Taksim Dayanismasi’nin talebi bellidir, Gezi Parki’nin park olarak kalacaginin deklare edilmesini beklemektedir’’ diye konustu.

Taksim Platformu’ndan Mimar Korhan Gümüs de “Ihaleyle verilmis projeye referandumla karar verilmesi mimarlik tarihine geçer. Sehircilik ve mimarlik muhakeme isidir, bunu referandum gibi bir süreçle çözmek mümkün degildir. Burada bir baska mimar da çikip ‘Burasi Nisantasi’na kadar yesil vadi olsun, yaya baglantili olsun’ der, bizim önerimiz buydu, o zaman bu da referanduma sunulsun. Bu demokratik bir yöntem degildir” dedi.

Radikal



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli