Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

REGAIP KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN...

REGAIP KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN...

Gönül dünyalarimizi bulandiran kin, düsmanlik ve kötü düsüncelerin temizlenmesi dilekleriyle;Türk ve Islam aleminin ?Regaip Kandili? mübarek olsun?

 REGAIP KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN...

Gönül dünyalarimizi bulandiran kin, düsmanlik ve kötü düsüncelerin temizlenmesi dilekleriyle;

Türk ve Islam aleminin “Regaip Kandili” mübarek olsun…


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez, Regaib Kandili’nin büyük bir imkan ve firsat mevsimi oldugunu söyledi. 

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez, Regaib Kandili’nin büyük bir imkan ve firsat mevsimi olduguna dikkat çekerek, “Ihtiraslarimizi dizginleyip menfaat ve çekismelerden uzak duralim. Toplumun tüm kesimleri arasinda sevgi, saygi ve hosgörü ortaminin kurulmasi, birlik, beraberlik ve kardesligimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerin yayginlasmasi için azami gayret gösterelim.” dedi.

Persembe gününü cumaya baglayan gecenin Regaib Kandili olmasi dolayisiyla Diyanet Isleri Baskani Mehmet Görmez, bir mesaj yayimladi. Regaib Kandili’nin büyük bir imkan ve firsat mevsiminin; rahmet, bereket ve magfiret ikliminin habercisi oldugunun altini çizen Görmez, mesajinda su ifadelere yer verdi: “Bu gece, manevi iklimi ile benligimizi kusatan, gönüllerimizi ferahlatan 3 aylara ulasmanin mutlulugunu insallah bir kez daha yasayacagiz. Bu gece ayni zamanda Kur’an ayi Ramazan’in müjdecisidir”

Idrak edilecek olan Regaib’in arzu, istek, emel ve tutku anlamlarina geldigini hatirlatan Görmez, Regaib’in diger bazi kandiller gibi tarihte yasanmis bir gecenin sene-i devriyesi olmadigini, gelecege yönelik arzu ve istekleri, emel ve tutkulari gözden geçirme imkani veren mübarek bir gece oldugunu söyledi. Modern zamanlarda insanoglunun en büyük sorunlarindan birisi hiçbir arzusuna gem vuramamasi, isteklerini dizginleyememesi, tutkularini terbiye edememesi, özellikle güç, servet ve sehvet tutkusunu frenleyememesi olarak siralayan Görmez, “Iste Regaib Kandili, bitmek tükenmek bilmeyen arzu ve isteklerimizin, bizi esir alan asiri tutkularimizin ve bütün bu arzular dogrultusunda ortaya koydugumuz çaba ve gayretlerimizin muhasebesini yapmamiz için Rabbimizin her yil bize lütfettigi mübarek bir gecedir.” sözlerini dile getirdi. 
 
 Cenab-i Hakk’in engin rahmetine, ilahi lütuf, inayet, ihsan ve ikramlarina mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde insanoglunun kendisini yeniden gözden geçirmesi gerektiginin önemine dikkat çeken Görmez, bu mübarek gecede günah ve hatalarla yüzlesilmesi gerektigini belirterek, su tavsiyelerde bulundu: “Din-i mübin-i Islâm’in manevî ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya çalisalim. Ihtiraslarimizi dizginleyip menfaat ve çekismelerden uzak duralim. Kendimizden ve aile fertlerimizden baslayarak bütün akraba ve komsularimiza varincaya kadar toplumun tüm kesimleri arasinda sevgi, saygi ve hosgörü ortaminin kurulmasi, birlik, beraberlik ve kardesligimizin güçlenmesi, insanî ve ahlaki meziyetlerin yayginlasmasi için azami gayret gösterelim.”
 
Mesajinda çocuklarin egitim ve ögretiminin önemini de vurgu yapan Görmez, “Bu kandil vesilesiyle bir kez daha hatirlatmak isterim ki gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi, egitim-ögretimin sona ermesinin ardindan Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan düzenlenen yaz kurslarinda güzel dinimizi, Kur’an-i Kerim’i ve Sevgili Peygamberimiz`i (sas) ögrenmeleri için sunulan imkânlardan istifade ettirelim.” seklinde konustu.
 
 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu