Tarih: 01.01.2018 00:00

Reina katliamcisi yakalandi

Facebook Twitter Linked-in

 Reina katliamcisi yakalandi

Istanbul’da yilbasi gecesi, 39 kisinin hayatini kaybettigi, 71 kisinin yaralandigi terör saldirisini gerçeklestiren terörist Abdulgadir Masharipov, Esenyurt`ta bir sitedeki eve düzenlenen operasyonla yakalandi. Saldirganla birlikte 3`ü kadin 4 süpheli daha yakalandi.

Reina`daki katliamin yasandigi gece yasamini yitirenler arasinda çok sayida yabanci turist olmasi nedeniyle tüm dünya ülkeleri de gelismeleri yakindan takip ediyor.
 
Ortaköy Reina`da yilbasi gecesi kalesnikof marka silahla dehset saçan terörist 16 günlük takibin ardindan yakalandi. Istanbul Emniyeti’ne bagli Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) ekipleri 39 kisiyi öldüren 71 kisiyi yaralayan, “Abu Muhammed Horasani” kod adli Abdulgadir Masharipov’un Esenyurt’ta gözaltina aldi. ISID hücre evinde gözaltina alinan saldirganin yaninda 4 yasindaki oglunun da oldugu ögrenildi. Baskinda yabanci uyruklu 3’ü kadin 4 süphelinin daha yakalandigi belirtildi.

Öte yandan 39 kisiyi katleden teröristin, saklandigi eve 3 gün önce geldigi kaydedildi. Özbek asilli terörist Abdulgadir Masharipov`un esi 12 Ocak’ta Maltepe`de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmisti. Yaninda olan 1.5 yasindaki kizi koruma altina alinmisti.
 

POLIS GÜNLERCE ÇALISTI
TEM ekiplerini günlerdir pesinden kosturan Abdulgadir Masharipov’un yakalanmasi için TEM Polisi daha önce 50’ye yakin adrese baskin düzenledi. Binin üzerinde ihbar degerlendirildi. Saldiri sonrasi binlerce saat kamera izleyen ekipler, iki hafta içesinde, Zeytinburnu, Basaksehir, Ümraniye, Silivri’de ISID’in Özbek yapilanmasina ait hücrelere de baskin düzenledi. Baskinlarda 35 süpheli yakalanmis, Reina’yi kana bulayan terörist ise bulunamamisti.

KARISI BILE ADINI BILMIYORDU
TEM Polisi, geçtigimiz Çarsamba günü, teröristin Afgan uyruklu oldugu iddia edilen karisini Maltepe’deki bir adreste gözaltina almisti. Esinin 4 yasindaki oglu ile evden ayrildigini belirten kadin, emniyette sorguya alindi. Günlerdir süren sorguda, saldiri ile ilgili bilgi vermeyen kadinin, kocasinin gerçek adini dahi bilmemesi dikkat çekti.
 
PARMAK IZI
Karisinin dahi adini bilmedigi teröristi ve arkadasini Esenyurt’ta yakalayan TEM ekipleri, süphelinin kimliginden emin olmak için parmak izi incelemesi yapilacagi ögrenildi. Olayda kullanilan Kalesnikof marka silahla saldirganina parmak izlerinin karsilastirilacagi belirtildi. Saglik kontrolünden geçirilen saldirganin Vatan Caddesi`ndeki Istanbul Emniyet Müdürlügü`ne götürüldügü ögrenildi.
Sözcü
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —