Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

REISLER SAVASI

REISLER SAVASI

Malumunuz taka kaptanindan, fraksiyon liderine, mafya babasina, bozkurt olamamis kuyrugunu kaptirmis küçük eniklere kadar birçok kisiye reis denir!

Ayrica agir ceza hakimlerine zamanin da Reis bey denirdi! Reis bey denilen hakimler görevini yapmayip, merhameti maraz olarak görüp, karanliga boyun egdikçe, çapulcu takimina reis denmeye baslandi!

Halkimiz magazini, bilip te söyleyemedigi seylerin baskalarinca söylenmesini, üst perdeden konusulup hirlasilmasini çok sever. Kimler kimlerle berabermis tarzi haberlere bayilir.

Kendine reis denilen Sedat Peker bölüm bölüm yaptigi açiklamalar ile hedefini yavas yavas reis diye de bilinen sayin cumhurbaskanina dogru kaydiriyor. Bizim kusak bunlarin malumun tekrari olarak görse de Z kusagi bu savasi “Titanlarin Savasi” ilginçligi ile izliyor!

Feto yapilanmasina ne istedilerse verip, ülkeyi darbe girisiminin esigine getiren, devlet aklindan ziyade fraksiyon akli ile hareket edip, mafya bozuntularina da ne istedilerse verenler, hukuku guguk etmenin rahatligi ile olanlardan bir nedamet duymuyor. Açiklamalarini ciddiye mi aliyorsunuz diyerek muhalefete akil ve izana sigmayan ithamlarda bulunuyorlar.

Çünkü isledikleri suçlarin oy ile affedildigine inaniyorlar.  Ana muhalefeti bir sekilde manipüle ederler iken kuduruk it dedikleri “reis” ve “baba” diye övgüler dizdikleri sahislar baba bir muhalefet sergiliyor ayni zamanda!

Söylediklerinin hepsi dogru olmasa da normal hukukun isledigi bir ülkede birilerini koltugundan edecek dogrular da söyledigini birçok kisi biliyor.

Videolarda anlatilan taseron sistemi, çökme isleri, vakif ve dernekler yolu ile para aklama isleri belediye ve kamu da is yapan herkesin hissettigi ama dönen çarka çomak sokmamak için sesini çikarmadigi seylerdir! Servetlerin nasil kazanildigini anlatmasi da bilinen ama baskasinin söylemesi istenen seyler oldugu için kabul görüyor ve inaniliyor. Iktidar ve yandaslarini sasirtan sey kendi beslemelerinin bunu açikça ilan etmesidir. Iki kisinin bildigi seyin sir olmayacagi gerçegidir.

Mafya dizileri ile toplumu uyutup, gençleri yanlis yönlendirenler, polisi ve hukuku islevsiz kilanlar, dizilerde yedi düvelle mücadele ediyor gösterilen baba denen kirli adamlari müspet olarak sunanlar, kendi çalip kendi oynayanlar dönen dolaplari kendi ayaklarina dolaninca anliyor. Oysa Blacklist ve Burgen gibi dizileri izleyenler bu iliskileri çok daha iyi biliyor!

Reza Zerrab ne ise Sedat Peker odur. Isimler degisse de birilerinin mal ve makam hirsi degismiyor, madara olup duruyorlar. Olan güzel ülkemize oluyor.

Analarinin necaset yolunda kazaen dogurdugu pislikler, gerçekleri yamultmaya, baska yerlere tevil etmeye meyilli olsa da gerçeklerin ortaya çikma gibi bir hasleti oldugunu unutuyorlar.

Genel olarak yönetim insanlarin birlikte yasamalarinin dogal bir sonucudur. Çünkü insan, sosyal bir varliktir; mutlaka baska insanlarla mal ve hizmet üretme, çalisma, yardimlasma, güvenlik, bilgi üretme ve paylasma vb. konularda karsilikli iliskiler içinde olur. Bunun için çesitli örgütler, gruplar ve faaliyetler ortaya çikar.

Yönetim, belirli amaç veya amaçlari gerçeklestirmek için is birligi içinde yürütülen bir grup faaliyetidir. Bu grubun en büyügü ve babasi devlettir. Devletin baba olmadigi yerlerde sahte babalar türer.

Kamu personeli, kamuoyu ve kamu tüzel kisilikleri kamu hukukunun adil ve seffaf olmadigi yerlerde babalarindan baskasina baba deme gafletine düser. Devlet ve iktidar ayirimi yapamayarak iktidarlarin kötü islerini devletçilik olarak savunmaya kalkarlar.

Kamu kavrami, resmiyeti ve genelligi anlattigi kadar özel ve gizlinin ziddi olarak halkin genelini ve seffafligi ifade eder.

Feto’yu kainat imami, sayin cumhurbaskanini dünya lideri, sürekli dönüp duran, sözünün eri olmayan adamlari devlet adami zannedenlerin oldugu, mafya babasi olan adamin felsefe yapip devletçilik oynayanlarin okumadigi yer ve zamanda reisler savasi bitmeyecektir.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı